Niğde’de 10 Top Bilardo Şampiyonası Yapıldı

Niğde’de Niğde Bilardo İl Temsilciliği tarafından ilk kez 10 Top Bilardo İl Şampiyonası düzenlendi.

SPOR 20.01.2020, 14:16 20.01.2020, 14:16
Niğde’de 10 Top Bilardo Şampiyonası Yapıldı

Niğde’de Niğde Bilardo İl Temsilciliği tarafından ilk kez 10 Top Bilardo İl Şampiyonası düzenlendi.

Niğde’de ilk kez düzenlenen ve üç gün devam eden 10 Top Bilardo İl Şampiyonası Zeki Bilardo Spor Akademisinde oynanan filan müsabakasıyla sona erdi. 22 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ve 3 gün süren şampiyonada 43 müsabaka yapıldı.

Yapılan müsabakalar sonunda şampiyonanın birincisi Ayhan Avşar olurken, ikinciliği ise Muzaffer Dursun aldı. Üçüncülüğü ise Sezer Tuncer ve Mahsun Aytekin Paylaştı. Müsabakalarda mücadele eden en genç sporcu Faik Şahenk Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Yusuf Kahraman oldu. Müsabakaların ardından dereceye giren sporcular için kupa töreni gerçekleştirildi. Zeki Bilardo Spor Akademisinde gerçekleştirilen kupa töreninin ardından sporcular kendilerini 3 gün boyunca misafir eden Zeki Bilardo işletmecisi Erol Karahançer’e teşekkür ettiler.

10 Top Bilardo İl Şampiyonası ödül töreninde konuşan Bilardo İl Temsilcisi B. Bülent Soyuak; “Bilardodaki sayı kombinasyonları insana olaylara farklı açılardan bakma becerisi kazandırır. Öte yandan oyuncu hiçbir vuruşu bilmese bile bir plan dahilinde vuruşunu yapar. Doğru vuruş yapmasa bile özeleştirisini yapar. Zaten insan kendini eleştirmediği sürece gelişemez. Bilardo insanı geliştirmeye itan bir spor dalıdır. Entelektüel bir yapısı vardır, çünkü insanı düşünmeye sevk eder. Hayatınızda hobi olarak yer almasına müsaade etmeniz gereken sporlardan biridir. Önemli olan bilardo oynayarak kupalar kazanmanız değil, gelişiminizi devam ettirmenizdir. Başka sporlarla da bunu destekleyebilirsiniz. Yüzerek vücudunuzu zinde tutabildiğiniz gibi bilardo oynayarak da zihninizi geliştirebilirsiniz” dedi.

Soyuak, ailelerin çocuklarını mutlaka bilardoyla tanıştırmalarını tavsiye ederek, bilardo, sanal uyuşturucu diye tabir edilen bilgisayar ve cep telefon bağımlılığının bir numaralı panzehridir dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)