20 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ULUSAL GÜNDEM 03.04.2020, 20:27 03.04.2020, 20:31
20 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı Geldi

 Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde: 

31 ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Bu gece yarısı itibarıyla yeni attığımız adımlara yenilerini ekliyoruz. Bu gece itibarıyla ülkemizin 30 büyük şehiri ve akciğer hastalığı fazla görünen şehirlerimize araç girişini kapatıyoruz. Lojijstik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır. 

Uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişlerine devam edecektir. İl pandemik kurulları bu tedbirleri daha da genişletebilecektir. İlk etapta araç giriş çıkış yasağını 15 gün süreyle uygulayacağız, gerektiğinde süreyi uzatacağız. 

20 YAŞ ALTI İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getiriyoruz. Gece yarısından itibaren gençler de 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamacaklardır. 

TOPLU ALANLARDA MASKE TAKILMASI ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız için de yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği işyerlerinde benzer tedbirler alınacaktır.

Şehirlerimizde tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler yarından itibaren il pandemi ve il hıfzçıssıha kurulundan alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturulacak şekilde asla bir arada bulunulmayacaktır. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)