Komşu İlimiz Aksaray'da Corona Virüsü Paniği

Aksaray'da 9 Çinli ve yakın temasta bulunduğu 3 Türk vatandaşı Corona Virüsü olasılığı şüphesi açısından gözetim altına alındı.

ULUSAL GÜNDEM 28.01.2020, 17:22 28.01.2020, 17:22
Komşu İlimiz Aksaray'da Corona Virüsü Paniği

Aksaray'da 9 Çinli ve yakın temasta bulunduğu 3 Türk vatandaşı Corona Virüsü olasılığı şüphesi açısından gözetim altına alındı.

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki 9 Çin vatandaşı turist baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti ortaya çıktı.

Rahatsızlanan 2 Çin vatandaşı ile  birlikte toplam 9 Çin vatandaşının  yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi. Harekete geçen Aksaray il Sağlık Müdürlüğü’nde korona virüs şüphesi nedeniyle hastalanan 9  Çin vatandaşı ile bu kişilerle yakın temas  sağlayan tur şirketi görevlisi 3 kişi tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılıp, acil serviste tedbir amaçlı müşahede altına alındı.

Aksaray İl Sağlık müdürlüğü yaptığı açıklamada; ‘‘27.01.2020 saat 16:15 sularında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine Başvuran 9 Çin  vatandaşı bir hafta içerisinde Çin’den Türkiye’ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vaka şüphesi açısından gerekli önlemler alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacı ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır. Aynı süreçte 3 T.C vatandaşı da yakın temasta bulunmaları nedeni ile gerekli muayeneler yapılıp ilgili tetkikler açısından numuneleri alınmıştır. Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulmaktadır.’’ denildi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)