585 Vatandaşın Evine Hizmet Götürüldü

İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulduğunu duyurduğu 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu, valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde vatandaşlara hizmet veriyor.

GÜNDEM 26.03.2020, 15:42 26.03.2020, 15:43
585 Vatandaşın Evine Hizmet Götürüldü

İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulduğunu duyurduğu 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu, valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastaların mağdur olmaması için oluşturulan destek grupları, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçiyor. İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen vatandaşların 112, 155 veya 156 numaralarını araması halinde, yetkilendirilen kamu görevlisi, ekipler ve araç ilgili adreslere yönlendiriliyor.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek "Vatandaşlardan tek başına yaşayanlar ve kronik rahatsızlığı olanlardan başlamak üzere temaslarımızı kurduk. Gıda, ilaç gibi ihtiyaçlarını temin etmek amacıyla bizlere ulaşan vatandaşlarımız oldu. Ayrıca iletişim bilgilerini muhtarlarımıza bildirdik. Muhtarlarımız da aynı şekilde kendi mahallelerindeki 65 yaş ve üzeri kişilere ulaşarak, bizlerle temas kurdu. Niğde’de 65 ve üzeri vatandaşlarımız bu konuda oldukça duyarlılık gösterdi. İlimiz genelinde şuana kadar 585 talep geldi ve hepsi de yerine ulaştırıldı" ifadelerini kullandı.

Günlük 100 ile 200 kişiden talep geliyor ve şuana kadar 3 gün içerisinde 585 talep geldi ve hepsi de yerine getirildi. Sadece araçla yanına gitme değil, telefonla danışmak için de bizi arıyorlar. Bizim vatandaşımız zengin gönüllü. Olmayacak iş talepleri ya da yapılamayacak bir taleple bize gelmiyorlar. Karşılıklı psikolojik destek de vererek onlara hizmeti sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir tabiri var, 'Hiçbir tehdit, virüs, Türk milletinin birliğinden beraberliğinden ve alınan ve alınacak olan tedbirlerden büyük olamaz' diyor. Biz de her türlü tedbirimizi aldık, inşallah bu salgını hep birlikte millet olarak atlatacağız."

Vali Şimşek; “ Belirlenen vatandaşların hepsini tek tek ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu oluşturduğumuz iletişim grubuyla gelen ihtiyaçları ve talepleri not alıyoruz, anında ne ihtiyaçları varsa emniyetimiz, jandarmamız, sosyal yardımlaşma vakfımız ve zabıtamızla beraber o ihtiyaçları yerinde karşılamaya gayret ediyoruz. Çok hızlı bir şekilde onları mağdur etmeden harekete geçiyoruz. Onlardan istirhamımız dışarı çıkmamaları, evde kalmaları. Onların yanındayız, ne ihtiyaçları varsa gidermeye gayret edeceğiz." diye konuştu.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)