Ankara’da Bir Niğde Derneği Daha Açıldı

Ankara Yenimahalle İlçesi Yakacık Caddesinde Keçikalelier Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Açıldı. Açılışa CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Keçikale Belediye Başkanı Lütfi Öztürk, Niğde Dernekler Federasyon Başkanı Emin Özer, Yenimahalle Meclis Üyesi Ali Ecemiş ve çok sayıda Niğdeli katıldı. Açılışta konuşan Ankara Keçikale Kasabası Dernek Başkanı Neşet Eraslan, “Ankara’da Kurulan dernekle, hemşeriler olarak dayanışmamızı geliştirmek istiyoruz” dedi.

GÜNDEM 25.11.2019, 16:54 10.04.2021, 15:53
Ankara’da Bir Niğde Derneği Daha Açıldı

Ankara Yenimahalle İlçesi Yakacık Caddesinde Keçikalelier Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Açıldı. Açılışa CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Keçikale Belediye Başkanı  Lütfi Öztürk, Niğde Dernekler Federasyon Başkanı Emin Özer, Yenimahalle Meclis Üyesi Ali Ecemiş  ve çok sayıda Niğdeli  katıldı. Açılışta konuşan Ankara  Keçikale Kasabası Dernek Başkanı Neşet Eraslan, “Ankara’da   Kurulan dernekle, hemşeriler olarak dayanışmamızı geliştirmek istiyoruz” dedi.


Keçikale Kasabası Belediye Başkanı Lütfi Öztürk, dört ayrı ilde, kısa aralıklarla Keçikalesi kasabası derneğinin açıldığını belirterek, “Bu dayanışma kasabamızın gelişimine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de yaptığı konuşmada, Niğde ve Keçikalesi tarihinden bilgiler verdi. Niğde Kitabında kapsamlı olarak Keçikale Kasabası tarihine yer verdiğini belirten Gürer, “Keçikalesi kasabamız tarihi zenginliği ve yerel kültürü ile önemli bir merkezdir. Yerel kültür zenginliğimizi yaşatmalıyız. Bölge oyunu, “Naciye” yerel ilgi çekici bir oyun. Niğde Bağları düğünlerde dinlenir ama ne Niğde Halayını bilen kalıyor, nede 100’e yakın türkümüz, el sanatlarımızı bilen. Kültürel değerlerimiz tükeniyor. Dünden geleni koruyamıyoruz. Kasabanın yanında yer alan Bizans Kalesi, Keçikalesi  Hasandağ eteklerinde tepede yer alıyor. Ankara-Adana yolundan görülüyor. Keçikalesi onarılıp turizm değer bulmalı, bunun için çalışmalarımız sürüyor. Kasaba insanımız  genelde hurdacılık ile geçiniyor. Bu dayanışma  ile hem bir arada olup hem kasabaya katkı sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

“ANKARA’DA NİĞDE DERNEKLERİ ARTIYOR”

Ankara’da Niğde Başkent Vakfı, Niğdelilerin birleşme merkezi durumunda. Niğdeli eski Bakan, Milletvekili ve Bürokratlardan oluşan Vakıf, Niğde’miz Dergisini çıkarıyor. Öğrencilere burs verip, bölgeye tanıtım ziyaretleri düzenliyor. Ayrıca, Ankara’da Niğde Dernekler Federasyonu, Niğde  Bor İlçesi Bor-Der, Ulukışla Yardımlaşma Derneği, Kemerhisar Yardımlaşma Derneği, Çukurkuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kızılca  Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği, Kitreli  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fesleğen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gül-Der, Etimesgut Niğdeliler Derneği, Balcı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yakacık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Keçikalesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Ankara’da faal dernekler olarak çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)