Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 87. yıl dönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde’ye gelişinin 87. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 05.02.2021, 14:05 05.02.2021, 14:06
Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 87. yıl dönümü kutlandı


Cumhuriyet meydanındaki törende, Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğdelilerin "Onur Günü" olarak adlandırdıkları törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Niğde için gurur vesilesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente teşriflerinin 87. yıldönümünde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Özdemir, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk vizyonu, cesareti ve kararlılığı ile bizlere çağdaş ve demokratik bir Türkiye bırakan, tüm dünyaya kuşaklar boyunca örnek olmuş ve olmaya da devam eden büyük lider, eşsiz bir kahramandır. 'Benim Niğde'ye alakam büyüktür ve ben Niğdelileri her zaman sevmişimdir' diyen Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk 5 Şubat 1934'de ilimizi ziyaret etmişler Niğde’mizi şereflendirmişlerdir. Atatürk’ün sevgi ve takdirlerine mazhar olan Niğde halkı tarih boyunca barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin temsilcisi olmuş, onlarca siyaset, kültür, bilim ve devlet adamı yetiştirmiş her daim devletinin yanında olmuştur. Atatürk’ün işaret ettiği ve hedef gösterdiği Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk'ten ve O'nun ilkelerinden aldığı feyz ile işaret ettiği istikamette hızla büyümesine paralel olarak Niğde'de büyümekte, gelişmekte ve her geçen gün değerine değer katmaktadır. Bizde Atatürk’ün ‘Millete efendilik etmek yoktur, Hizmet etmek vardır, Bu millete hizmet eden onun efendisi olur’ düsturu ile hızla çalışıyoruz. İnsanımızı yüceltmek, adaletli hizmet almasını sağlamak, şehrimizde refah düzeyi yüksek bir yaşam sürmeleri için var gücümüzle gayret ediyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Atatürk'ü saygı, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, O'na ve Kahraman Silah Arkadaşlarına, geçmişten günümüze bedenini bu kutlu topraklara feda eden Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, bu anlamlı ve önemli günümüzü kutluyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."

Konuşmanın ardından Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen "5 Şubat" konulu şiir yarışmasından dereceye giren 1. Feride Özgü Akpınar, 2. Miray Bilgi, 3. Ahmet Cindemir, 4. Berra Eslem Şimşek, 5. Bengisu Baş'a ödül verildi.

Valilik bahçesinde devam eden etkinlikler kapsamında, Vali Şimşek ve Başkan Özdemir, valilik şeref defterini imzaladı, ve Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen "Atatürk" fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Törene, AK Parti  Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyonu başkanı Ömer Dadal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, siyasi partilerin temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)