Av Sezonu 17 Ağustos’ta Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı 2019-2020 Av Döneminde avlanma; İç Anadolu bölgesinde 17 Ağustos 2019 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağını duyurdu.

GÜNDEM 15.08.2019, 17:46 15.08.2019, 17:48
Av Sezonu 17 Ağustos’ta Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı 2019-2020 Av Döneminde avlanma; İç Anadolu bölgesinde 17 Ağustos 2019 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağını duyurdu.

Merkez Av Komisyonu, 2019-2020 Av Döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin 18 sayılı kararı doğrultusunda genel ve devlet avlaklarında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil), yaban domuzu avı için ise ilave olarak Salı günü de av yapılabilecektir.

AVCI BAŞINA BİR GÜNLÜK AVLANMA LİMİTLERİ BELİRLENMİŞTİR.

Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri aşağıda yer almıştır. Kuşlar için; Bıldırcın:10, üveyik:3, karatavuk: 3, çulluk 5, sakarmeke:4, tahtalı 4, sakarca: 3, suçulluğu (bekasin):1, kınalı ve kum keklik toplamda 2, çil keklik 2 (Çil keklik, bu av sezonunda sadece Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Aksaray, Ankara, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Muş, Tokat, Eskişehir, Van ve Yozgat illerinde avlanacaktır.), Yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkrıkçın toplamda:6 (Toplam 6 avlanma limiti içinde sadece 1 adet kılkuyruk, 2 adet elmabaş patka olabilir), Memeliler için: Yabani tavşan: 1, adatavşanı 2, yaban domuzu: 2, çakal 1, kaya sansarı 2, tilki 2 olarak belirlenmiştir.

Yeni av sezonuyla ilgili olarak Bakanlık tarafından yapılan açıklamada , "Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için 'Avcılık Belgesi' almaları ve avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin Ziraat Bankası şubelerindeki döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Karar gereği 2019-2020 av döneminde avlanma; tüm bölgelerde kuşlardan bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan memelilerden yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Diğer ava açık alanlarda ise Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanmak serbest bırakıldığı, ancak bu alanlarda yaban domuzu avı için ise ilave olarak Salı günü de av yapılabilecektir.”

KARAR UYARINCA AŞAĞIDAKİ ALANLARDA AVLANMA YAPILAMAYACAKTIR.

Merkez Av Komisyonu, 2019-2020 Av Döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin 18 sayılı kararı doğ4rultusunda Genel, devlet, örnek ve özel avlaklar dışındaki alanlarda, Avın yasaklandığı genel ve devlet avlaklarda. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve/veya diğer kurumlar tarafından ağaçlandırılmış, erozyon kontrol çalışması yapılmış alanlar ile doğal olarak gençlik gelmiş ormanlık alanlarda ortalama fidan boyunun 2 m’nin altında olan alanlarda. Tabii gençleştirme çalışması yapılmakta olan sahalar ile toprak koruma sahalarında. Arboretumlarda, Orman içi dinlenme yerleri, piknik ve mesire alanlarında, şehir ormanlarında. Karayolları Genel Müdürlüğü haritasında belirtilen yollarda, Orman içi göletler ile il özel idareleri, büyük şehir belediyeleri ve DSİ tarafından yapılan göletlerde (Manisa-Gölmarmara ve Denizli-Işıklı Gölleri hariç). Etrafı hendek veya herhangi bir şekilde çevrilen yerlerde, ekili alanlarda, yoncalık, çayırlık, muhafaza işareti konmuş çayırlık, bağ, bahçe ve fidanlıklarda sahibinin rızası olmadan, Askeri birliklere 300 m. mesafe içinde avlanmak yasaktır.

Korunan Alanlarda Av Yapılmayacak

Yaban Hayatı Koruma Sahalarında, Milli Parklarda, Tabiat Parklarında, Tabiat Koruma Alanlarında, Özel çevre koruma bölgelerinde, Yaban Hayatı Geliştirme Sahalarında, Yaban Hayvanı Üretme Yerleri ve İstasyonlarında. Yaban Hayvanı Yerleştirme Sahalarında, Bakanlıkça av dönemi içinde yeni tesis edilecek/ilan edilecek yukarıda belirtilen sahalarda, avlanmak yasaktır.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)