Bayram Evimizde, Fırça Elimizde

Niğde Belediyesi, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’nin 100. kuruluş yılında, Korona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukları, düzenlediği ‘Bayram Evimizde, Fırça Elimizde’ temalı Resim Yarışması’nda buluşturuyor.

GÜNDEM 16.04.2020, 15:05 16.04.2020, 15:09
Bayram Evimizde, Fırça Elimizde

Niğde Belediyesi, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’nin 100. kuruluş yılında, Korona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukları, düzenlediği ‘Bayram Evimizde, Fırça Elimizde’ temalı Resim Yarışması’nda buluşturuyor.

Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği yarışma ile salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklara bayram coşkusunu, resimlerle yaşatacak.

Ödüllü Resim Yarışmasına; Niğde İl sınırları içerisinde ikamet eden 7-14 yaş arasındaki çocuklar resim yarışmasına katılabileceklerdir. Eserlerde katılımcılar yarışma temasıyla ilgili kendi bilgi, duygu ve düşüncelerini işleyeceklerdir. Karakalem, sulu boya, yağlı boya, pastel ve renkli kalemlerden yapılan resimlerin hepsi tek kategoride değerlendirilecektir. Başvurular, nigde.bel.tr adresi üzerinden alınacak. Yarışmaya katılmak isteyen çocuklar, ad ve soyadları ile birlikte, yarışmak istedikleri kategorideki çalışmaları, belirlenen adreslere gönderebilecek. (Çocuklar; ‘Bayram Evimizde, Fırça Elimizde’ temalı resim kategorisi için A4, A5, 35x50 kâğıda istenilen teknikte yapılan resmin fotoğrafı yarışmaya katılabilecek.) Yarışmaya katılan çocuklara dereceye giren ilk 3 yarışmacıya bisiklet ödülü verilecektir.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 100. yılını kutladığı konuşmasında: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu güzel bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yılını, büyük bir organizasyon ile kutlama planları yaparken tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle ne yazık ki programlarımızı iptal etmek zorunda kaldık. İnanıyorum ki bu zor günleri geride bıraktığımızda, çoluk çocuk, genç yaşlı tüm komşularımızla Niğde’mizin meydanlarını, sokaklarını doldurarak yarım kalan kutlamalarımızı büyük bir coşku ile gerçekleştireceğiz. Ancak bu süreçte çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Biz onlara güzel bir gelecek bırakmak için çalışırken tüm kardeşlerimi, ‘Bayram Evimizde, Fırça Elimizde’ temalı, resim yarışmasına davet ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Süresi: 14-20 Nisan Tarihleri Arasında

Kurul Tarafından Final Değerlendirmesi Yapılması: 22 Nisan 2020 

Ödül Alan Eserlerin İlanı: 23 Nisan 2020

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)