Bor OSB Dev Yatırımları Almaya Devam Ediyor

OSB Yönetim Kurulunca Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine önemli bir yatırım için arsa tahsisi gerçekleştirildi.

GÜNDEM 16.04.2020, 15:28 16.04.2020, 15:30
Bor OSB Dev Yatırımları Almaya Devam Ediyor

OSB Yönetim Kurulunca Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine önemli bir yatırım için arsa tahsisi gerçekleştirildi.

 

Geçtiğimiz yıl sonu tahsisleri gerçekleştirilen Akgüç Seramik A.Ş. ve Nuhoğlu Bakır Madencilik Yatırım Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'den sonra, Türkiye 'de hazır gıda sektörünün öncü isimlerinden ve sektörde önemli bir role sahip olan TUKAŞ Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 'ye arsa tahsisi gerçekleştirildi.

 

2019 sonuna doğru Akgüç Seramik A.Ş. 200.000 m2 ve Nuhoğlu Bakır Madencilik Yatırım Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 200.000 m2 olmak üzere toplamda 400.000 m2 arsa tahsisleri gerçekleştirilmişti. Akgüç Seramik A.Ş. seramik üretimi gerçekleştirecek. Doğrudan 300 kişi istihdam edecek.  Nuhoğlu bakır madencilik yatırım sanayi ve ticaret a.ş. klima sistemleri bakır borusu imalatı gerçekleştirilecektir. Doğrudan 300 kişi istihdam edecek.

 

Firma İzmir Torbalı, Balıkesir Manyas ve Manisa Akhisar ‘daki tesislerinden sonra dördüncü büyük tesisini Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine yapacak. OSB Yönetim Kurulunca firmaya yaklaşık 190.000 m2 arsa tahsisi yapıldı.

 

Köklü geçmişe sahip olan TUKAŞ Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilecek üretim tesisini 1 yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planlanıyor. Firma kurulacak tesisinde salça ve sebze konserve imalatı gerçekleştirecek.. Firma doğrudan 700 kişiye, dolaylı olarak da 3.000 kişiye istihdam imkanı sağlaması hedefliyor. Firmanın üretime geçmesi ile birlikte bölgemiz çiftçileri için de domates ve çeşitli sebze yetiştiriciliğinde önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor.

 

Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, bölgemiz açısından önemli bir yatırım olması hedeflenen TUKAŞ Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş. yatırımı için Bor'u tercih eden Yönetim Kurulu Başkanı Cem Okullu'ya teşekkür ederek, firmanın yatırımının bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını dilediler.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)