Demirkazık dağının 3 zirvesine Türk bayrağını dikti

Profesyonel dağcı olan Fehmi Efe, Yerli ve yabancı dağcıların gözdesi olan Çamardı ilçesi Demirkazık dağının üç zirvesine kendi imkanlarıyla yaptırdığı Türk Bayrağını dikti.

GÜNDEM 09.10.2019, 15:49 10.10.2019, 01:28
Demirkazık dağının 3 zirvesine Türk bayrağını dikti

Profesyonel dağcı olan Fehmi Efe, Yerli ve yabancı dağcıların gözdesi olan Çamardı ilçesi Demirkazık dağının üç zirvesine kendi imkanlarıyla yaptırdığı Türk Bayrağını dikti. 

Profesyonel dağcı Efe, Demirkazık dağında hayatını kaybeden dağcı Mustafa Kemal Karakoç, Demirkazık dağında yaşanan bir kazaya müdahale ederken şehit olan Astsubay Uğur Görkem Harmankaya ve tüm tırmanışta hayatını kaybeden dağcıların anısına Demirkazık dağının üç zirvesine Türk bayrağı dikerek zirveye gelen yerli yabancı herkesin bilmesini istediğini söyledi.

Profesyonel Dağcı olan Fehmi Efe; “ 18 Haziran 2019 tarihinde Aladağların sık çıkılan zirvelerinden Emler (3723 m) tepeye her türlü hava şartlarına dayanıklı Empenye ağaçtan bayrak direğimizi dikerek şanlı bayrağımızı dalgalandırmak istedim. 5-6 saatlik zorlu ve yorucu bir tırmanıştan sonra Emler zirveye ulaşarak bayrak direğini zirvede bulunana iri taşlarla sabitleyerek bayrağımızı gururla dalgalandırdım. Bayrağımızın gölgesinde ilk geceyi geçirerek ertesi gün şafak vakti bayrağımızın dalgalanmasını seyrettikten sonra Çelikbuyduran bölgesine indim. 19 Haziran 2019 da Buradan ikinci bayrak direğimizi yine sık çıkılan Eznevit zirveye; Aralık 2018 de üzücü bir çığ kazası sonucu hayatını kaybeden ve 7 ay karlar altında kalan Mustafa Kemal Karakoç arkadaşımızın anısına dikerek bayrağımızı dalgalandırmak istedim. Zorlu bir tırmanış ile hedefe ulaşarak Eznevit zirvede de bayrağımızı gururla dalgalandırdıktan sonra Sokulupınar kamp alanına indim. 20 Haziran 2019 da Aladağların sembolü olan, en çok tırmanış yapılan ve yine Haziran 2019 da Demirkazık dağında yaşanan bir kazaya müdahale ederken şehit olan Uğur Görkem Harmankaya anısına Demirkazık zirvesinde de bayrağımızı dalgalandırarak buranın Türk yurdu olduğunu, zirveye gelen yerli yabancı herkesin bilmesini istedim. Bayrak direğimizi sırtlayarak zorlu bir tırmanış sonrası Demirkazık zirveye ulaştım. Direği iri taşların yardımı ile sağlam bir şekilde yerleştirerek bayrağımızı Demirkazık zirvesinde gururla dalgalandırdığım için büyük bir mutluluk ve gurur yaşadım.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)