“Esnafın Pos Kullanım Ücreti Kaldırılmalı”

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil, Esnafın her ay ödediği POS kullanım ücretinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 31.01.2020, 17:00 31.01.2020, 17:03
“Esnafın Pos Kullanım Ücreti Kaldırılmalı”

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil, Esnafın her ay ödediği POS kullanım ücretinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil, konu ile ilgili yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi; “POS cihazı zaten esnafımızın ücretini vererek satın aldığı bir cihaz. POS cihazı ile yapılan her işlemden komisyon alınırken bir de aylık kullanım ücreti almak doğru değil. Bankalar esnafımızın maliyetini artıran ve rekabet koşullarını güçleştiren POS kullanım ücretini kaldırmalı. Esnafımız üzerinden çifte kazanç elde edilmemeli” dedi.

POS KULLANIM ÜCRETİ KÜÇÜK İŞLETMELERE BÜYÜK KÜLFET”

Esnaf ve sanatkârların kullandığı POS cihazlarından çeşitli isimler altında alınan aylık ücretlerin küçük işletmelere büyük külfet getirdiğini ifade eden Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil “Bankalar esnaf ve sanatkârlarımızdan her ay 55 TL ile 100 TL arasında değişen POS kullanım ücreti tahsil etmektedir. POS cihazı sayesinde güncel ticari hizmete ayak uydurmaya çalışan, her işlem için bankalara komisyon ödeyen, cihazın teknik bakım ücretini, elektrik giderini ödeyen esnafımıza POS kullanım ücreti büyük bir külfet getirmektedir. Esnafımız her POS cihazı için ve anlaşmalı olduğu her banka için farklı ücret ödemektedir. Bankalar bu cihazlar aracılığıyla yapılan her satıştan komisyon adı altında kar elde ederken bir de her ay cihaz kullanım bedeli tahsil etmek adil bir uygulama değil.” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Mahmut emli 4 yıl önce
Katiliyim baskanim