Güçlü Basın Güçlü Cemiyet

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin (NGC) olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü cemiyet binasında yapıldı.

GÜNDEM 02.12.2019, 17:07 02.12.2019, 17:15
Güçlü Basın Güçlü Cemiyet

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin (NGC) olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü cemiyet binasında yapıldı.

Niğde basınının ilk mesleki dayanışma derneği olan Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

NGC NİĞDE BASININ MİHENK TAŞIDIR

Niğde Gazeteciler Cemeyite Olağan Genel Kurul toplantısında açılış konuşmasını NGC Başkanı Alpaslan Düzgün yaptı. Başkan Düzgün Niğde Gazeteciler Cemiyetinin 30 yılık geçmişiyle Niğde’nin mihenk taşı olduğunu belirterek, “Cemiyetimiz 7 Mart 1989 yılında kurulan, 30 yıllık geçmişiyle Niğde’nin saygın ve köklü bir basın meslek kuruluşu ve Niğde basınının mihenk taşıdır. Bundan otuz yıl önce mesleki dayanışmayı artırmak, gazeteciliğin daha dürüst ve onurlu yapılmasını sağlamak amacıyla, meslektaşlarımızın kurduğu ve günümüze kadar getirdiği cemiyetimizi, teslim aldığımız bayrağı zirvede tutmak için mücadele ediyoruz. Cemiyetimizin kuruluşundan bu günümüze gelmesinde çaba gösteren tüm yönetim kurulu başkanları ve üyelerini şükranla anıyoruz. Vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün  konuşmasının devamında Niğde basını için tarihi bir kongre gerçekleştireceklerini belirterek, Niğde basının her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

NGC Başkanı Düzgün, “Niğde basını olarak her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yerel basınımızın sorunları ve sıkıntıları karşısında tek ses olmamız gerekir. Unutulmamalıdır ki hepimiz aynı gemideyiz. Gemi batarsa hepimiz batarız. Onun için Niğde basını sorunları karşısında  tek yumruk, tek ses olmalıdır. Bu birlik ve beraberlik için Niğde’de merkez ve ilçelerinde yayın yapan gazetelerimiz ile geçtiğimiz aylarda başlattığımız birlikteliğimizi inşalah cemiyetimiz çatısı altında da devam ettireceğiz. Cemiyet tarihimizde ilk defa Niğde’de yayın yapan gazetelerin tamamına yakını Cemiyeti çatısı altında temsil edilmektedir” dedi.

GAZETECİLİK, ÖZVERİ, GÜVEN VE SADAKAT İSTER

Gazeteciliğin özveri, güven ve sadakat esasına dayandığını kaydeden Başkan Alpaslan Düzgün, “Gazetecilik leke götürmez, lekeyi sevmez, güven esasına dayanır, kararlılık ve cesaret ister. Özveri, mücadele ve liyakat ister. İlkeli duruşu temsil eden onurlu bir meslektir gazetecilik. Nasıl ki beyaz bir kâğıda sürülen küçük siyah bir leke nokta dikkat çekerse, mesleğe sürülen küçük bir leke de gazeteciliği kirletir, gazeteciyi öldürür, lekeler zehirler ve yok eder. O yüzden güven, liyakat ve özveri bu mesleğin mayasında mevcuttur” dedi.

İLKELİ GAZETECİLİK ÖLMEZ

Meslek ahlakıyla, donatılmış, dürüst, tarafsızlık ilkelere bağlı gazeteciliğin ölmeyeceğini belirten Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, “Şu unutulmamalıdır ki, meslek ahlakına uygun etik kurallara uygun, kanunlara uygun, ilkeli yapılan gazetecilik gençtir ve dinçtir. Korkmayın böyle gazetecilik ölmez. Daima genç ve dinç kalacaktır, bundan emin olun.Bizde Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman vatanımızın, milletimizin ve devletimizin yanında olan basın mensupları olarak, Niğde’miz için emeklerimizle, onurumuzla ve gururumuzla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HUKUKA VE YASALARA SAYGILIYIZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu ve NGC’nin hukuka ve yasalara saygılı olduğunu belirterek, “Niğde kamuoyunda son iki yıldır devam yalan ve iftiralara karşı hukuksal mücadelemiz devam ediyor. Başta söylediğimiz gibi Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak yasalara uygun gazetecilik ve mesleki çalışmalarımızı inanç ve kararlıkla sürdüreceğiz. Yasaları, hukuku, kurulları, tüzüğü ve basın ahlak kurallarını hiçe sayanlar ise Yüce Türk Adaleti önünde gereken şelide yaptıklarının karşılıklarını görecekler ve hesap vereceklerdir” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ BASIN, GÜÇLÜ CEMİYET

Konuşmasının son bölümünde “Bir yalan ne kadar hızlı olursa olsun, hakikat onu yetişip geçer” diyen Düzgün, “Yeniden vurgulamakta fayda var, Niğde Gazeteciler Cemiyeti siyasetin, sermayenin, herhangi bir kişinin veya herhangi bir gazetenin tekelinde değildir. Bizler dürüst, cecur, erdemli, vicdan sahibi olan gazetecilerle el ele verip, güçlü basın güçlü cemiyet sloganıyla Niğdemizin ve ülkemizin geleceği için mücadele edeceğiz.” dedi.

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün’ün konuşmasının ardından Olagan Genel Kurul’un gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Başkan Düzgün’ün konuşmasının ardından Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu, Gelir Gider Cetveli ve Tahmini Bütçe okunarak genel kurulun onayına sunuldu. Genel kurul okunan raporları oy birliği ile kabul etti. Raporların okunmasının ardından genel kurulda seçim maddesine geçildi, Tek listenin çıktığı genel kurulda Alpaslan Düzgün yeniden Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçildi.

NGC YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin yapılan olağan genel kurulu sonucunda Alpaslan Düzgün başkanlığında yönetim kurulu şu isimlerden oluştu,

Uğur Mart (Niğde Günaydın Gazetesi Temsilcisi), Cumali Adıgüzel (Niğde Anadolu Haber Gazetesi İmziyaz Sahibi), Tuncay Aytaş (Niğde Haber Gazetesi Genel Koordinatörü), Kıvanç Şimşek (Yeşil Bor Gazetesi Haber Müdürü), Yasin Düzgün, (Bor’da Sabah Gazetesi İmziyaz Sahibi, Bor’un Sesi Gazetesi Temsilcisi), Kemal Işıklı (Hamle Gazetesi Temsilcisi), Halil Karaaslan (Ulukışla Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi) Mustafa Yaşar (Niğde Tempo FM Sahibi).

NGC ÜYESİ BASIN KURULUŞLARI

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) üyesi basın kuruluşları şu şekilde, Niğde Anadolu Haber Gazetesi, Niğde Haber Gazetesi, Niğde Günaydın Gazetesi, Niğde Hamle Gazetesi, Bor’un Sesi Gazetesi, Bor’da Sabah Gazetesi, Yeşil Bor Gazetesi, Ulukışla Havadis Gazetesi, TRT Niğde Temsilciliği, Türkiye Gazetesi, Yeni Akit Gazetesi, Kanal 24 Televizyonu, Niğde Tempo FM Radyosu, Bor FM Radyosu.

DÜZGÜN’DEN TEŞEKKÜR

Genel kurulun dilek ve temenniler kısmında Cemiyet üyeleri duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Genel kurul sonunda NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarihinde ilk defa Niğde basının tamamına yakınının Cemiyet Çatısı altında temsil edildiğini belirterek, üyelere genel kurula katılımlarından ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)