Kış Turizmi İçin İlk Adım

Niğde’de kış turizminin gelişmesi için, planlanan ve hava koşulları nedeniyle ertelenen Niğde Kardan Adam Şenliği 1 Mart 2020 Pazar günü düzenlenecek.

GÜNDEM 27.02.2020, 17:14 27.02.2020, 17:16
Kış Turizmi İçin İlk Adım

Niğde’de kış turizminin gelişmesi için, planlanan ve hava koşulları nedeniyle ertelenen Niğde Kardan Adam Şenliği 1 Mart 2020 Pazar günü düzenlenecek. 

Niğde’de kış turizminin gelişmesi için büyük potansiyele sahip olan Keten Çimen Yaylası’nda bu yıl ilk defa ‘Niğde Kardan Adam Şenliği’ düzenlenecek. Niğde’nin kış turizminin gelişmesi için ilk adım olarak atılan Niğde Kardan Adam Şenliği, Niğde Belediyesi öncülüğünde Niğde Valiliği himayelerinde 1 Mart 2020 Pazar günü saat:12.00’de Keten Çimen Yaylası’nda gerçekleştirilecek. Niğde Kardan Adam Şenliğine katılmak isteyen vatandaşlar için saat 10.30 ile 11.30 arasında Niğde Belediyesi önünden ücretsiz servis kaldırılacak.

BÖLGENİN İKİNCİ ERCİYES’İ OLACAK

Niğde’de kış turizmi için büyük potansiyele sahip olan Keten Çimen Yaylası’na Niğde İl Özel İdaresi imkanlarıyla yapılması planlanan Kayak Tesisi Projesi tamamlandı. Projenin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkması bekleniyor. Buraya yapılması planlanan kayak tesisi tamamlandığında bu bölgemiz İç Anadolu bölgesinin ikinci Erciyes’i olacak. Bu anlamda hem Keten Çimen Yaylası’nın tanıtımı, hem de Niğde’de Kış Turizminin gelişmesi açısından Niğde Kardan Adam Şenliği ile atılan ilk adım ilimiz için büyük önem taşıyor.

ÖZDEMİR’DEN ŞENLİĞE DAVET

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Çiftlik Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenecek ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan kardan adam şenliği, 1 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Niğde’nin gelecek vizyonunu turizm olarak belirleyen ve bu doğrultuda öne çıkaracak organizasyonlara önem veren Niğde Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kayak sporcularının kayak gösterisi, kardan heykellerin açılışı, müzik şöleni, eğlenceler ve çeşitli yarışmaların düzenleneceği şenliğe tüm vatandaşları gönüllerince bir hafta sonu geçirmek için davet etti.Niğde’nin gelecek vizyonunu turizm olarak belirlediklerini vurgulayan Başkan Özdemir, bu doğrultuda atılacak adımları, Kardan Adam Şenliği’nin de bu organizasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Özdemir “Niğde Valiliği ve Çiftlik Belediyesi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz içerisinde çeşitli etkinlikleri barındıran Kardan Adam Şenliği’ne bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

İkramların yapılacağı şenlikte Niğde Belediyesi tarafından gelirleri öğrencilere burs olarak bağışlanmak üzere 3 TL’den sucuk ekmek satışa sunulacak olup belediye önünden saat        10:30 – 11:30 arası ücretsiz servis imkanı sağlanacağı belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)