Meyve Bahçelerinde Zirai Mücadele

Niğde’de meyve üreticileri baharın gelmesi ile birlikte meyve bahçelerinde ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 14.05.2019, 16:19 14.05.2019, 16:20
Meyve Bahçelerinde Zirai Mücadele

Niğde’de meyve üreticileri baharın gelmesi ile birlikte meyve bahçelerinde ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Geçimi tarım ve özellikle meyvecilik olan Niğdeli çiftçiler, baharın gelmesi ile her yıl olduğu gibi bu yılda hummalı bir çalışmaya başladılar. Elma, Kiraz ve erik ağaçlarının çiçekte başlayan ilaçlama çalışmaları hasada 20 gün kalıncaya tadar devam ediyor.

İlaçlamanın önemli olduğunu belirten meyve üreticisi Bünyamin Aydoğan, "beldemizde tek geçim kaynağı olan meyvecilik için olmazsa olmazlarından olan ilaçlama çalışmalarımız hızla devam ediyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki Ziraat Mühendislerin tavsiye ve reçete ettikleri ilaçlar ile gereken alanlarda ilaçlama yapıyoruz" dedi.

Reçeteli ilaçlamanın önemine vurgu yapan ziraat mühendisleri, üreticiler meyve bahçelerindeki probleme göre Reçete Yazma Yetki Belgesine sahip olan Ziraat Mühendisleri tarafından tavsiye edilen ilaçların bitki koruma ürünü uygulama belgesi olan kişilerce kullanılması gerektiğini, bu sistemle aşırı ilaç kullanımını önleyerek üreticinin tarımsal girdi miktarını azaltıp üretim maliyetlerini düştüğünü ve ekolojik dengeyi korunduğunu belirtiyorlar

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)