Niğde Gazeteciler Cemiyeti 30 Yaşında

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) 30. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyor.

GÜNDEM 06.03.2019, 17:56 06.03.2019, 17:56
Niğde Gazeteciler Cemiyeti 30 Yaşında

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) 30. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyor.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 7 Mart 1989 yılında kurulan, 30 yıllık geçmişiyle Niğde’nin saygın ve köklü bir basın meslek kuruluşu ve Niğde Medyasının mihenk taşı olduğunu söyledi.

NGC Başkanı Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bundan 30 yıl önce mesleki dayanışmayı artırmak, gazeteciliğin daha dürüst ve onurlu yapılmasını sağlamak amacıyla, meslektaşlarımızın kurduğu ve günümüze kadar getirdiği Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin 30. Kuruluş yıldönümü olan bugünde, teslim aldığımız bayrağı zirvede tutmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Başkan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunda ve günümüze gelmesinde çaba gösteren tüm yönetim kurulu başkanları ve üyelerimizi şükranla anıyoruz, hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz dedi.

NİĞDE’Yİ EN ÜST DÜZEYDE TEMSİL EDİYORUZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alplaslan Düzgün, “7 Mart 1989 yılında kurulan cemiyetimiz 30 yıllık geçmişiyle Niğde’nin saygın ve köklü bir basın meslek kuruluşudur. Niğde Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Platformunun toplantıları ve yaklaşık 25 bin gazeteci, 79 gazeteciler cemiyeti ve 8 bölge gazeteciler federasyonunun güç birliği ile kurulan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) kuruluş çalışmalarında aktif olarak yer almıştır. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun (İGF) kurucu cemiyetleri arasında yer alan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Niğde’yi mesleki anlamda, bölgesinde en üst düzeyde temsil etme başarısını göstermiştir. Mensubu olduğumuz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Tüm Türkiye’deki gazete sahipleri temsilci  seçiminde açık ara zaferle çıkmıştır” dedi.

GAZETECİLİK, ÖZVERGİ, GÜVEN VE SADAKAT İSTER

Gazeteciliğin özveri, güven ve sadakat esasına dayandığını kaydeden Başkan Düzgün, “Gazetecilik leke götürmez, lekeyi sevmez, güven esasına dayanır, kararlılık ve cesaret ister. Özveri, mücadele ve liyakat ister. İlkeli duruşu temsil eden onurlu bir meslektir gazetecilik. Nasıl ki beyaz bir kağıda sürülen küçük siyah bir leke nokta dikkat çekerse, mesleğe sürülen küçük bir leke de gazeteciliği kirletir, gazeteciyi öldürür, lekeler zehirler ve yok eder.  O yüzden güven, liyakat ve özveri bu mesleğin mayasında mevcuttur” dedi.

NİĞDE’NİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulduğu günden bugüne 30 yıllık geçmişiyle Niğde’nin sorunlarının takipçisi olduğunu belirten NGC Başkanı Düzgün, “30 yıllık geçmişiyle Niğde’nin kalkınmada öncelikli il düzeyine getirilmesi, Niğde Üniversitesinin kurulması için 50 bin imza toplanması, Niğde’de olmayan kamu kurumlarının ilimize getirilmesi, Patates Araştırma Enstitüsünün kurulması başta olmak üzere birçok alanda kentin gelişimine Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamıştır. Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin gerek sosyal ve kültürel, gerekse ekonomik alanda ilerlemesi noktasında çalışmalarına devam edecektir.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Niğde’nin gelişmesi ve kalkınması konusunda bilinçlendirici ve lokomotif rol üstlenecektir. Hiç kimsenin, direk veya perde arkasından, cemiyetimizi rantları için arka bahçeleri gibi görmelerine, kişisel çıkarları ve hedefleri için basamak olarak kullanmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İLKELİ GAZETECİLİK ÖLMEZ

Meslek ahlakıyla, donatılmış, dürüst, tarafsızlık ilkelere bağlı gazeteciliğin ölmeyeceğini belirten Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, “Şu unutulmamalıdır ki, meslek ahlakına uygun etik kurallara uygun, kanunlara uygun, ilkeli yapılan gazetecilik gençtir ve dinçtir. Korkmayın böyle gazetecilik ölmez. Daima genç ve dinç kalacaktır, bundan emin olun.

Bizde Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman vatanımızın, milletimizin ve devletimizin yanında olan basın mensupları olarak, Niğde’miz için emeklerimizle, onurumuzla ve gururumuzla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)