Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki törene, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mezun olan 3 bin 166 öğrenciden üniversite ve fakültelerde ilk üçe giren öğrenciler ile aileleri katıldı.

GÜNDEM 12.08.2020, 17:56 12.08.2020, 17:58
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Mezuniyet Töreni



Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki törene, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mezun olan 3 bin 166 öğrenciden üniversite ve fakültelerde ilk üçe giren öğrenciler ile aileleri katıldı.

COVİD-19 pandemisi nedeni ile Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun bahçesinde, düzenlenen törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile lisans düzeyinde üniversitede derece yapan ilk üç öğrenci, fakülte bazında ilk üç sırada yer alan öğrenciler, Meslek Yüksekokulları birincileri ile aileleri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Mezuniyet programının son konuşmasını gerçekleştiren Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise konuşmasına, “Bugün öğrencilerimiz, öğrencilerimizin velileri ve akademisyenlerimiz için çok mutlu ve gurur dolu bir gün. COVİD-19 salgını dolayısıyla mezuniyet mutluluğunu maalesef geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yaşayamıyoruz. Umuyorum ki, en yakın zamanda COVİD-19 pandemisini kontrol altına alarak, milletçe bundan sonraki yıllarda da aynı coşku ve heyecanı yaşadığımız dönemlere ulaşacağız” ifadeleri ile başladı.

Öğrencilerin kendilerini sürekli olarak geliştirmesi gerektiğine vurgu yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Sevgili öğrenciler, sizler için bir dönem sona ererken yeni bir dönem başladı. Artık çalışma hayatına atılmak üzeresiniz. Elde etmiş olduğunuz diploma tek başına çalışma hayatı için yeterli değil. Sürekli gelişerek kendinizi geliştirerek devam etmeniz gerekiyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi her geçen gün büyüyen ve gelişen bir üniversite. Burada aldığınız kaliteli eğitimi ile kendinizi sürekli geliştirmeli, hayata kendinizi hazırlamalısınız. Bunu yaptığınız takdirde hedeflerinize ulaşacağınıza olan inancım tamdır” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin sürekli gelişim içinde olmasının kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Geçtiğimiz dönemde Diş Hekimliği Fakültesi ve Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi, üniversitemiz bünyesine katıldı. İnşallah fakültelerimiz kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde öğrenci almaya başlayacaktır. Fakültelerimizi, ilimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve Rektörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ise program konuşmasına, “İnsanlığın yaratıldığı ilk günden beri, toplumu inşa eden ve yönlendiren okumuş münevverleridir. Sizler bu milletin yetiştirdiği ve Üniversitemizde iyi bir eğitimi kendi çabalarınızla da destekleyerek birinci olmuş, ülkemizin ve dünyanın ihtiyacı olduğu anlayışları gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum” ifadeleri ile başladı.

Alınan diplomaların, aslında mezun öğrencilerin eğitim yolculuğuna çıkabileceğinin bir belgesi olduğunu aktaran Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, mezuniyetin yolun sonu değil yolun başı olduğunu da vurguladı.

Başarılı ve vatansever öğrenciler sayesinde ülkemizin, dünya diplomasisindeki söz sahipliğinin güçlenerek artacağına da değinen Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, “Teknofestten havalanan Hüma Kuşu’nun Akıncı’ya dönüşmesi, Washington’dan Tel Aviv’e kadar herkesin dikkatini çekmekle kalmamış kendilerine ve söylemelerine çeki düzen vermeleri noktasında da onları mecbur bırakmıştır” dedi.

Niğde Milletvekili Selim Gültekin açıklamalarını, “Birçok gelişmiş ülkeye göre aldığımız erken tedbirler ve son 18 yılda, “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturuyla hayata geçirdiğimiz sağlıkta reform ışığında, ülkemiz virüsle etkin mücadalesini başarıyla sürdürmektedir. Bizler de hem kendi hem de sevdiklerimizin sağlığı için temizlik, maske, mesafe kuralına uyarak bu mücadeleye katkı sunmalıyız” sözleri ile sürdürdü.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; sağlık, eğitim ve savunma başta olmak üzere, bir çok alanda başlatmış olduğumuz, millileşme ve yerlileşme hamlesi ile pandemi sonrası oluşacak yeni dünya düzeninde, güçlü ve büyük Türkiye hedefimize, emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz” diyen Niğde Milletvekili Selim Gültekin genç mezunlara hitaben, “Milli ve yerli düşünceye sahip, vatanını seven, 2023, 2053, 2071 vizyonu ve hedefleriyle, ülkemizi; dünyada lider ülke yapacak, siz değerli genç kardeşlerimize, güveniyor ve inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni neslin azmi ve gayretiyle, Türkiye’nin, ülkemizde ve tüm dünyada, adaleti, barışı ve hoşgörüyü sağlayarak, 21. yüzyılda lider ülke olacağına inancının tam olduğunu da aktaran Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğdenin marka değerli olan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin, akademik çalışmalarıyla, ortaya koyduğu vizyon ve enerjisiyle, isminden aldığı güçle, yoluna emin adımlarla ve başarı çıtasını her daim yükselterek devam ettiğinin de altını çizdi ve “Üniversitemiz bu dönemde, bünyesine kattığı diş hekimliği, spor bilimleri ve sağlık bilimleri fakülteleri ile gücüne güç katmıştır. Bende sağlıkçı ve sporcu bir milletvekili olarak, özellikle ülkemizin sağlık ordusuna katılacak olan hekim, diş hekimi, hemşire, fizyoterapist gibi sağlık çalışanlarının ve sporcu kardeşlerimin üniversitemizde yetişmesi de beni ayrıca memnun etmektedir” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, COVİD-19 pandemisi nedeniyle her yıl yeni mezun olan öğrencilerimizin tamamının katıldığı ve coşkuyla kutladığımız “Mezuniyet Töreni”nin bu yıl biraz hüzünlü bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek başladığı konuşmasını, “Emek verdiğimiz öğrencilerimizi sevinçle, gururla ve iyi dileklerle toplu bir şekilde uğurlayamamanın burukluğu içindeyiz” diyerek sürdürdü.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak devletimizin sağladığı fiziki, teknolojik ve beşeri imkanlarla öğrencileri hayata en iyi şekilde hazırlamaya ve dinamik bir akademik kadro ve çağdaş bir müfredat ile öğrencilerin karşılarına çıkacak fırsatları en iyi şekilde değerlendirecek ve geleceğin belirsizliklerini göğüsleyecek şekilde yetiştirmeye gayret ettiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinlikler ile de öğrencilerin bireysel gelişimine katkıda bulunmaya çalıştıklarını aktardı. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, mezun öğrencilere hitaben kullandığı “Hayat yolunda koşar adımlarla ilerlerken sizler üniversitemizin gururu olacaksınız. Sizlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim” ifadeleri ile konuşmasını sürdürdü.

Öğrenci ailelerinin, çocuklarının okuması için verdikleri emeklerin çok önemli olduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Sizlerin çocuklarınıza olan sevginiz, zorluklar karşısında gösterdiğiniz sabrınız ve bitmek, tükenmek bilmeyen desteğiniz, bu mezuniyet coşkusunu mümkün kıldı. İnanıyorum ki, evlatlarınızın sizlerden aldıkları güç, azim ve kararlılıkla gerçekleştirecekleri hayat yürüyüşünü gurur ve iftiharla izleyeceksiniz” sözlerini kullandı ve öğrenci ailelerine öğrenime sağlamış oldukları destekler dolayısıyla teşekkür etti.

Açıklamalarının devamında, akademisyenlerin, yaşanan bu şeref tablosundaki en büyük mimarlardan olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrencilerin bir cevher gibi işlenmesinde, sosyal hayatlarında rol model olarak alınabilecek birer değer olarak yetiştirilmesinde ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde birer üniversite mezunu olmalarında eğitimcilerin de önemli katkılar sağladığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasının ilerleyen kısımlarında, özverili çalışmaları dolayısıyla üniversitemiz idari personellerine ve akademisyenlerine de ayrıca teşekkürlerini iletti.

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin, yıllar içindeki gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdürmektedir. Bu kapsamda, bir yandan, son yıllarda yeni açılan akademik birimler, bölümler ve programlarla büyümesini gerçekleştirmekte ve diğer yandan, bilime, şehrimize, bölgemize ve ülkemize olan katkılarını artırarak ilerlemektedir” diyen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, hedeflerinin, Niğde’nin ekonomik, sosyal ve kültürel dinamiklerinden aldıkları güç ile, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini ülkemizin saygın yükseköğretim kurumlarından biri haline getirmek olduğunu da ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasını, bilgi ve değişim çağında yaşadığımızın her zaman hatırlanması gerektiğini, sahip olunan bilgi ve birikimini sık sık güncellemek zorunda olunduğunu ve öğrenmenin hayat boyu devam ettiğinin de bilinmesi gerektiğini önemle vurgulayarak, hangi görevde olunursa olunsun, bağımsızlığımız, birlik ve bütünlüğümüz, istiklalimiz ve istikbalimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ifade ederek sürdürdü.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasını, “Görevlerinizi yerine getirirken hak ve adaletten ayrılmayınız; aklınız, vicdanınız ve irfanınız yolunuzu aydınlatsın. Ülkemizi, birlik ve beraberliğimizi hedef alan her türlü provokasyonlara karşı uyanık olmalısınız. Farklılıklarımızın zenginlik, demokrasimizin en büyük güç, özgürlüğümüzün en kıymetli değer ve ülkemizin birlik ve beraberliğinin asgari müştereğimiz olduğunu daima hatırınızda tutunuz. Anne ve babanızın duaları başarılarınızı taçlandıracaktır. Onların duasını daima almayı ihmal etmemelisiniz. İnsan için ancak emeğinin karşılığı vardır, rahmani ilkesinin evrensel olduğuna inan ve emeğinizin sizi er veya geç, ama mutlaka, ödüllendireceğini de aklınızdan çıkarmayın. Yolunuz açık olsun” diyerek noktaladı.

Üniversite Birincisi Zafer Mert Ürük: “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Aldığımız Eğitim Bize Yol Gösterecek”

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni mezun öğrenciler adına Üniversite birincisi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Zafer Mert Ürük’ün yaptığı konuşma ile devam etti.

Zafer Mert Ürük konuşmasında, “Mezuniyetimiz her ne kadar bir veda gibi görünse de aslında hayatımızda açılan yeni bir yol olacaktır. Hayatta nereye gitmek istiyorsak bunu planlamak zorundayız. Zamanımızı iyi değerlendirmeli ve teknolojik gelişmeşleri takip etmeli, öğrendiklerimiz hayata uygulamalıyız. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde aldığımız eğitim, bize aktarılan bilgi ve birikimler bize yol gösterecektir. Mezun olmamızda ailemizin ve hocalarımızın emeği oldukça büyüktür. Bu bağlamda başta Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a, Mühendislik Fakültesi Dekanımıza, bölüm hocalarımıza ve desteklerini esirgemeyen ailelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren başarılı öğrencilere Niğde İl Protokolü ve Üniversite akademisyenleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi. “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni”, sırasıyla bölüm birincilerinin kütüklere plaka çakması, mezuniyet andı ve kep atma töreninin ardından sona erdi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)