Niğde’de 35 Toplanma Alanı Bulunuyor

Obruk depreminde zarar gören depremzedelere 206 bin TL acil yardım ödeneği verildi

GÜNDEM 03.11.2020, 16:15 02.05.2022, 16:59
Niğde’de 35 Toplanma Alanı Bulunuyor



Obruk depreminde zarar gören depremzedelere 206 bin TL acil yardım ödeneği verildi

 

Niğde AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel, Niğde merkez ve ilçelerinde toplam 35 adet toplanma alanı olduğunu, Obruk köyünde meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlara AFAD Başkanlığınca afetzede vatandaşlara toplam 206 bin TL Acil yardım ödeneği gönderildiğini söyledi.

           

AFAD Başkanlığı tarafından afetlerle mücadele için Türkiye Afet Planının (TAMP) geliştirildiğini ifade eden Kılıçel; “ TAMP kapsamında Ulusal Düzeyde 28 Yerel Düzeyde ise 26 Çalışma Grubu yer almaktadır. TAMP_Niğde kapsamında hazırlanan planlar sürekli güncel tutulmakta ve gerek masa başı gerekse de saha tatbikatları ile Çalışma Grupları afetlere hazır tutulmaktadır. TAMP çerçevesinde afet öncesi yapılan çalışmalar sonucunda Vatandaşların afet sonrasında güvenli bir alanda toplanması için Ülkemizin tamamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince toplanma alanları belirlendiğini ifade etti.

 

Niğde merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 35 adet toplanma alanlarının bulunduğunu belirten Kılıçel; “  İlimizde konu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde Niğde merkezde 20 adet, Altunhisar ilçemizde 2 adet Bor ilçemizde 6 adet Çamardı ilçemizde 3 adet, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerimizde 2 şer adet olmak üzere toplamda 35 adet toplanma alanı belirlenmiştir. Belirlenen alanlar yüksek yapılardan uzak ve risk olmayan bölgelerde genellikle park ve bahçeler olarak seçilmiş ve tabelalandırılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız bulundukları konuma en yakın toplanma alanı bilgisine E-Devlet altyapısı üzerinden de ulaşabilmektedir” dedi.

 

Eylül ayında meydana gelen depremde zarar gören depremzedeler için AFAD Başkanlığınca 206 bin TL Acil yardım ödeneği gönderildiğini belirten Kılıçel; “ 20 Eylül 2020 tarihinde Bor ilçemize bağlı Obruk köyünde 5.1 büyüklüğünde bir deprem yaşadık bu deprem sonucu yine TAMP_Niğde kapsamında Arama Kurtarma Çalışma Grubu, Hasar Tespit Çalışma Grubu, Barınma Çalışma Grubu, Beslenme Çalışma Grubu, Enkaz Kaldırma Çalışma Grubu, Sağlık Çalışma Grubu sahada aktif çalışmış olup, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından icra edilen Hasar Tespit Çalışma Grubu tarafından Obruk Köyümüzde 29 konutun ağır hasar gördüğü tespit edilmiştir. Bunun üzerine AFAD Başkanlığımızca Obruk Köyündeki afetzede vatandaşlara toplam 206.000 TL Acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Hasar tespit sonrası Barınma Çalışma Gurubunca konutları ağır hasar gören vatandaşlar ile görüşülerek konteyner talepleri alınmış, konteyner isteyen 12 vatandaşa 5.000 TL acil yardım ödeneği ve konteyner getirilerek teslim edilmiştir, 4 vatandaşımız ise konteyner talep etmemiş ve 11.000 TL acil yardım ödeneği talep etmişlerdir, 5 vatandaşımız bulundukları konutta kiracı oldukları için hak sahibi olamamış ve 5.000 TL acil yardım ödeneği alacaklardır. 8 vatandaşımızın obruk dışında ikamet ettikleri anlaşıldığından acil yardım ödeneği ve konteyner sadece Afet bölgesinde ikamet eden vatandaşlara verilebildiği için acil yardım ödeneği ve konteyner alamamışlardır” diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)