Niğde’de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığınca Niğde'de 7 şehit ailesi ile bir gaziye verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, düzenlenen törenle takdim edildi.

GÜNDEM 07.05.2019, 16:26 07.05.2019, 16:27
Niğde’de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığınca Niğde'de 7 şehit ailesi ile bir gaziye verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, düzenlenen törenle takdim edildi.

Niğde Valiliği makamında gerçekleşen törene, Vali Yılmaz Şimşek, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca, Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde İl Başkanı Ramazan Yıldız ve Şehit aileleri ile Gaziler katıldı.

Törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek “Sizlere bu madalyayı ve beratı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına takdim etmek şahsım için çok müstesna ve çok şerefli bir görevdir” dedi.

“Şehit yakınlarımıza ve Gazilerimize takdim edeceğimiz Devlet Övünç Madalyası, devletimizin ve milletimizin sizlere olan vefa borcunu, minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür” diye sözlerine devam eden Vali Yılmaz Şimşek, “Bin yıldır bu topraklarda Ezan dinmiyor, Bayrak inmiyorsa Kahraman Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesinde olduğunu biliyoruz. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren ve gazi olan her kardeşim bilsin ki; Türk Milleti ve Devleti, daima onların yanındadır. Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bizim inancımıza göre şehitlik, peygamberlikten sonra en yüksek makamdır. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Çünkü inancımıza göre Şehitlik ve Gazilik çok yüce mertebelerdir. Peygamberlikten sonra insanın ulaşabileceği en yüksek makam şehitlik makamıdır.

Vatanımızın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden tüm kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. Onlar hepimizin gönlünde ölümsüzleşen fedakârlık ve feragat timsali kişilerdir.

Bilmenizi isterim ki, şehitlerimizin kıymetli yakınları olan sizler, onlardan geriye kalan en değerli emanetlersiniz. Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımızın kapıları sizlere sonuna kadar açıktır.  Vatanı, Milleti ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ederek; Aziz şehitlerimizin yakınlarına Yüce Rabbimden sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Vali Yılmaz Şimşek, Şehit Polis Memuru Bora Çelik, Şehit Uzman Çavuş Caner Erden, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin, Şehit Jandarma Astsubay Yasin Tekin, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz, Şehit Piyade Er Hüseyin Arısoy ve Şehit Piyade Er Berat Sağırkaya’nın aileleri ile Gazi Uzman Çavuş Mürsel Salman’a Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını takdim ettiler.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)