Sarı Kız Bor'da Ortaya Çıktı

Halk arasında sarı kız diye bilinen ve et yiyerek beslenen böcek, Sazlıca beldesinden sonra bu sefer de Bor'da görüldü.

GÜNDEM 21.06.2019, 08:38 21.06.2019, 08:41
Sarı Kız Bor'da Ortaya Çıktı
Halk arasında sarı kız diye bilinen ve et yiyerek beslenen böcek, Sazlıca beldesinden sonra bu sefer de Bor'da görüldü. 
Daha önce Niğde'de ve Sazlıca beldesinde görülen sarı kız olarak adlandırılan ve et yiyerek beslenen böcek, bu kez de ilçemiz Bor'da görüldü. 
İlçemiz Kale Mahallesinde bir bağ evinde görülen böcek, kısa süreli bir panik oluşturdu. Kurak yerleri seven, Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha çok bulunan Sarı kız örümceği, et ile beslendiği için insan sağlığı açısından bazı riskler oluşturuyor. 
ZEHRİ ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİYOR
Dünyada çöl bölgelerinde ülkemizde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Sarı Kız örümceği, zehriyle bir insanı öldürebiliyor. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile besleniyorlar. 
Sıcak iklimlerde gece ortaya çıkan Sarı Kız örümceği, saldırgan yapıları nedeniyle bu bölgelerde yaşayan insanların korkulu rüyası… Çünkü bu örümcek türünün çok güçlü bir çene yapısı bulunuyor. Bu nedenle et parçalarını kolayca koparabiliyorlar. Bir insan eli kadar boyu olan Sarı Kız örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta Sarı Kız örümceği, akrep bile avlayabiliyor.
ET PARÇASINI ERİTİYOR
Örümcek türlerinin en hızlısı olan Sarı Kız, zıplama yeteneğiyle de avını kolayca yakalayabiliyor. Peki sarıkız örümceği sokunca neden canlılar kaçmıyor ya da kaçamıyor? Çünkü Sarı Kız örümceği soktuğu zaman deriyi uyuşturuyor ve av, ısırıldığının farkında olamıyor. Sarı Kız örümceği ağzından deriye, eti sıvı kıvama getiren bir zehir akıtıyor. Zehir deriye yayıldıktan bir süre sonra yemeye başlıyor.
Sarı Kız örümceği, insana saldırmaya pek cesaret edemiyor ama bir kez soktuğunda, eğer tedavisi yapılmaz ise et parçalarını eritmeye devam ediyor.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)