Vali Şimşek, Kadına Yönelik Şiddet Meşrulaştırılamaz

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 23.11.2018, 17:45 23.11.2018, 17:48
Vali Şimşek, Kadına Yönelik Şiddet Meşrulaştırılamaz

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Şimşek; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür.  Yeryüzünde hiç bir canlı şiddeti hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan Değerli Kadınlarımıza gerekli sevgi ve saygıyı göstermemiz en önemli görevlerimizdendir. Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin ve öğretimin önemi çok büyüktür. Bu aşamada görevin en büyüğü Sevgili Öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde anne ve babalar olarak bizlere düşmektedir. 

Bu doğrultuda Kadına şiddetin önlenmesi amacıyla Devlet olarak,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından, şiddet mağduru, kalacak yeri olmayan ve can güvenliği tehdit altında bulunan kadınlarımıza çocuklarıyla birlikte Kadın Konukevlerimizde barınma hizmeti vermenin yanında, iyileştirme ve her türlü destek hizmetleri sunulmaktadır. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa kapsamında alınan tedbir kararlarının takibi de Valiliğimizin koordinesinde ilgili diğer kurumlarla birlikte yürütülmektedir. Kadına karşı şiddet sorununun  gündeme getirildiği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtir,   tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı huzur ve mutlu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını dileriz! dedi.

               

               

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)