Vali Şimşek: Minnetle Anıyoruz

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek 18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Zaferi Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 17.03.2020, 17:05 17.03.2020, 17:06
Vali Şimşek: Minnetle Anıyoruz

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek 18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Zaferi Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Şimşek mesajında, “Millet olarak Çanakkale Zaferi’nin 105.yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Şüphesiz şanlı tarihimizin eşsiz kahramanlık destanlarından birisi olan bu Zafer tüm Dünya’ya bir milletin varlığını ve bağımsızlığını devam ettirme mücadelesinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Kurtuluş Savaşının da ilk adımı olan Çanakkale Zaferi 1.Dünya Savaşının en önemli askeri ve siyasi zaferidir. Vatanını ve bağımsızlığını canından çok seven Türk Milleti “Çanakkale Geçilmez” diyerek göğsünü siper etmiş, tüm imkânsızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ve en son 15 Temmuz Hain Kalkışmada bu asil ruh, büyük bir imanla ve inançla eşsiz bir mücadele vererek birçok kahramanlık destanını altın harflerle tarihe yazdırmıştır.

Bugün bizlere düşen görev, şanlı tarihimizden ders alarak her karışı kanla sulanmış aziz vatanımızı korumak ve gelecek nesillere miras olarak bırakmak, birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışarak vatanımıza sahip çıkmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; inancın azmin ve kararlılığın simgesi olan Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)