Vali Şimşek’ten 12 Mart Mesajı

Niğde valisi Yılmaz Şimşek 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 99’uncu yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir Mesajı yayınladı.

GÜNDEM 11.03.2020, 17:05 11.03.2020, 17:07
Vali Şimşek’ten 12 Mart Mesajı

Niğde valisi Yılmaz Şimşek 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 99’uncu yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir Mesajı yayınladı.

Vali Yılmaz Şimşek mesajında; “ Milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un,  Türk milletinin bağımsızlığı için verdiği eşi ve benzeri görülmemiş destansı mücadeleyi kaleme aldığı İstiklâl Marşının, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “ Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yılını gururla kutlamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş savaşında amansız bir mücadele veren kahraman ordumuz ve aziz milletimiz, her türlü zorluğa göğüs germiş Türklerin tarih sahnesinden silinemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır.

Milli Şairimiz Mehmet Âkif  Ersoy tarafından zor şartlar altında vatan aşkıyla kaleme alınan ve milletimize hediye edilen İstiklal Marşımız tarihten silinmek istenilen bir milletin bağımsızlığından, milli ve manevi değerlerine bağlılığından ve bu değerleri muhafaza ve müdafaa etmek için sonsuz azim ve fedakarlıktan vazgeçmeyeceğinin anlatıldığı tarihi bir belge niteliğindedir. Bugün bizlere düşen görev, İstiklâl Marşımızda en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz etrafında, milli mücadele yıllarının önem ve şuurunu idrak ederek geleceğimizin teminatı gençlerimize bu bilinci aşılamak ve ecdadımız tarafından türlü zorluklarla bizlere emanet edilen güzel vatanımıza sahip çıkmak olmalıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Vatan Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve bu cennet vatan uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)