Vali Şimşek’ten Poşet Denetimi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren poşetlerin ücretli olması sonrası Niğde valisi Yılmaz Şimşek iş yerlerinde poşet denetimi yaptı.

GÜNDEM 11.09.2019, 17:46 11.09.2019, 17:53
Vali Şimşek’ten Poşet Denetimi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren poşetlerin ücretli olması sonrası Niğde valisi Yılmaz Şimşek  iş yerlerinde poşet denetimi yaptı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün iş yerlerinde yaptığı poşet denetimine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’te katılım gösterdi. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek iş yerlerinde alışveriş yapan müşterilere proje hakkında bilgi verdi ve bez torba dağıttı.

Konu hakkında açıklama yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, proje kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ülke genelinde iş yerlerinde poşetin ücretli olarak verildiğini söyleyerek, iş yerlerinde poşetlerin ücretli mi ücretsiz mi verildiğinin denetimini gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.

 Vali Şimşek, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kurulan ekiplerimiz bu denetimleri sürekli olarak gerçekleştiriyor. Amacımız plastik poşet kullanımını azaltarak çevre kirliliğinin önüne geçerek, daha yaşanılabilir ve çevre dostu bir il haline gelmektir. Vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan ricamız bu uygulamaya riayet etmeleri, kesinlikle ücretsiz olarak verilmemelidir. Bildiğiz gibi plastik poşetler doğada bin yıl gibi uzun süre kalarak yok olmuyor ve bizden sonra gelecek nesiller için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu uygulamaya riayet eden vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)