Yatalak Oğluna Gözü Gibi Bakıyor

Niğde’de geçirdiği motosiklet kazasından sonra 10 yıldır yatalak olan oğluna bakan 69 yaşındaki Şerife Parıltı, Niğde El Ele Derneği tarafından İyilik Elçisi Annesi seçildi.

GÜNDEM 17.01.2020, 15:33 17.01.2020, 15:34
Yatalak Oğluna Gözü Gibi Bakıyor

Niğde’de geçirdiği motosiklet kazasından sonra 10 yıldır yatalak olan oğluna bakan 69 yaşındaki Şerife Parıltı, Niğde  El Ele Derneği tarafından İyilik Elçisi Annesi seçildi.

Niğde’de ikamet eden 69 yaşındaki Şerife Parıltı, 2006 yılında eşini Akciğer kanserinden kaybettikten sonra 6 çocuğuna hem annelik hem babalık yapıyor.

2010 yılında geçirdiği motosiklet kazası sonucu yatalak kalan olan evin en küçük oğlu Ramazan’da bakarak oğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Oğluna gözü gibi baktığını söyleyen anne Şerife Parıltı, ‘‘14 Yıl önce eşimi kaybettim. Çocuklarımın yükünün tek başına omuzlamaya başladım. Kazadan sonra yatağa mahkum olan oğlum Ramazan’a da ben bakıyorum. Oğluma el ayak olmaya gayret ediyorum. Oğlum ramazan bir motosiklet kazası sonucu yatağa mahkûm oldu. Çok şükür diğer 5 çocuğumun bir engeli yok. Kocamdan kalan maaş ve oğlum Ramazan’ın engelli maaşıyla geçimimi yapıyorum. Bende şeker, tansiyon ve bel fıtığı rahatsızlığım var ama Ramazan benim yaşama sevincim. Engellere inat hayata gülen gözler bakıyorum. Kimi annelerin çocuklarını sokağa bırakıyor. O çocuklarını sokaklara bırakan annelere yazıklar olsun evlat sokağa bırakılır mı?’’ diye konuştu.

TEK İSTEĞİ DIŞARIYA ÇIKABİLECEĞİ ENGELLİ ARABASI

Kaza sonrası yatağa bağlı kalan ve konuşmakta zorluk çeken Ramazan Parıltı ise şunları söyledi; ‘‘2010 yılında motosiklet kazası sonucu yatağa bağlı hayat sürdürüyorum. Rahmetli Babam dan aylık 600 tl devletimiz maaş bağladı. Tek isteğim dışarı çıkabilmek etrafı görmek istiyorum. Bel ki kendime ait bir aracım olsa sevenlerim gezdirmeye götürür diye düşünüyorum ve imkanımızda yok sadece hayal ederek yaşıyorum. Ne şartlar olursa olsun Allah a çok şükür ederim." dedi.

Niğde El Ele Derneği tarafından İlde Şerife Parıltıyı yaptığı fedakârca davranıştan dolayı "1. İyilik Elçisi Annesi" seçtiklerini belirten Niğde El Ele Derneği Niğde Şube Başkanı Yusuf Güleç,  ‘‘İmkanlar dahilinde maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olduk. Üyeleri ile birlikte evinde Şerife Parıltı teyzeye "1.İyilik elçisi ve Yüzyılın Annesi" diyerek çiçek takdim ederek ve elleri öpülesi bir annemiz. "Niğde Elele Derneği olarak Niğde’mize atanan müftümüz Mehmet Sırrı Şık hocamıza hoş geldin ziyaretine gittiğimizde kamuoyunda  kötülüklerin zihne  algı ile yerleştirildiğini,  iyiliklerin artık görünmez ve görünmek istenmez bir hale getirildiğini konuşurken bu konuda yapılan istişare üzerine müftü beyin “benim aklımda böyle bir proje vardı ama tayinim çıktığı için geldiğim yerde yapamadım bunu dernek olarak sizler yapın” diye başlayan tavsiyesi zihnimizde kalıcı bir yer ederek bu yola çıktık. “İyilerle Elele” adını koyduğumuz kampanyamızda aralıklarla “İyilik Elçilerini” sizlerle tanıştırmak İstedik. Ülkemizde ve dünyada mükemmel kalplere sahip merhamet duygusunun çok yoğun yaşandığı nice gönüller olduğunu hepimiz görüyor ama maalesef ki kötülüğe bulaşmış insanların ya da olayların reklamının çok olmasından dolayı bu güzel gönülleri görmezden geliyoruz. Bu algıyı kırmak istiyoruz dünyada iyilikler güzellikler her zaman vardı ve var olmaya devam edecek ve de kötülüklere göre çok daha fazla iyilikler, gönüller var. Bu uğurda yapacağımız çalışmada sosyal medya, gazete, Mecmua, televizyon ile bize destek vermenizi önemle rica ediyoruz. Şunu unutmayalım ki, İyilikler ve iyiler her daim galip geleceklerdir" dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)