Bor'un Sesi Gazetesi

Niğde’nin Yatırımlarını Bakanlarla Görüştüler

GÜNDEM

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’nin yatırımlarını Bakanlarla görüştüler.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’nin yatırımlarını Bakanlarla görüştüler.

Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan heyet Niğde’ye yapılacak projeler ve yatırımlar ile ilgili ilgili bakanlıklar ve Genel Müdürler ile görüşmeler yaptılar. Heyet, TCDD Genel Müdürü, Gençlik Spor Bakanı ve Adalet Bakanı ile bir araya geldiler. Gençlik Spor Bakanlığında gerçekleşen görüşmede Niğde’ye yapılması planlanan Sporcu Fabrikası Tesisleri, yeni stadyum konularını, Adalet Bakanlığında ise Niğde Adalet Sarayını ve yeni Cezaevi konularını görüştüler. Yapılan görüşmeler alınan neticeler doğrultusunda Niğde’nin kazanımına oldu.

Daha sonra Niğde'nin çeşitli kavşakları için görüşmeler yapıldı ve sonuca bağlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın Niğde İl Kongresinde müjdesini vermiş olduğu yüksek hızlı tren projesi, Andaval Lojistik Merkezi ile İlimizde ihtiyaç duyulan İl Özel İdaresi Yanı, Devlet Bahçeli Bulvarı, Ditaş Kavşağı, Bor Askeri Fabrika Önü, Bor Mezarlık Yanı, Bor İstasyon Makas Başı, Aktaş, Konaklı ve Torex hemzemin geçitleri hakkında görüşmeler yapıldı. Projelerin kısa sürede yapımına başlanacağı açıklandı.

Kavaklıoğlu, Verilen Sözler Yerine Getiriliyor

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ile birlikte Niğde’ye yapılacak olan yatırımlar hakkında Bakanlar ile yapmış olduğu bir dizi görüşme sonrası açıklama yaptı.

Niğde’mizin kalkınması ve gelişmesi için söz vermiş olduğumuz bütün yatırımları yakinen takip etmekteyiz. Valimiz Yılmaz Şimşek ve İl Başkanımız Mahmut Peşin ile birlikte ilimize yapılacak proje ve yatırımları görüşmek üzere Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ile bir araya geldiklerini belirten Kavaklıoğlu şu açıklamayı yaptı; Niğde’mize önceden söz vermiş olduğumuz ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın il kongremizde sözünü vermiş olduğu yüksek hızlı tren, Andaval Lojistik Merkezi ile ilimizde acil ihtiyaç duyulan İl Özel İdaresi Yanı, Ditaş Kavşağı, Devlet Bahçeli Bulvarı, Bor Askeri Fabrika Önü, Bor Mezarlık Yanı, Bor İstasyon Makas Başı, Aktaş, Konaklı ve Torex hemzemin geçitleri hakkında TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ile görüştük. Söz konusu projelerin kısa sürede yapımına başlanacak” dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile yapmış olduğumuz görüşmede ise yapımı devam eden yeni Adliye Sarayının inşaatının hızlandırılmasını, ilimize yeni yapılacak olan ceza evi projesini görüştük.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ile bir araya geldiğimizde ise Niğde’mizin spor alanında elde etmiş olduğu ulusal ve uluslararası alandaki başarıları ve Niğde Belediyespor’un durumu hakkında görüşmelerde bulunduk diyen Kavaklıoğlu sözlerine şöyle devam etti; önceden projelendirmiş olduğumuz sporcu fabrikası, yeni Gençlik ve Spor Müdürlüğü binası, Niğde’mize yeni stadyumun kazandırılması, Bor 100. Yıl Stadyumunun tadilatını ve beldelerimizin ihtiyacı olan spor salonu taleplerini görüştüklerine değindi.

Kavaklıoğlu; Niğde’mize söz vermiş olduğumuz bütün projelerin ve yatırımların yakından takipçisi olduk ve bundan sonrada takipçisi olmaya devam edeceğiz. İlimize kazandırmış olduğumuz projeler hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerine son verdi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.