Bor'un Sesi Gazetesi

19 Mayıs gençlerimizin gurur günü

SİYASET

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.



CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.
Başkan Gevrekci, mesajında; "19 Mayıs 1919;Mustafa Kemal Atatürk'ün ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yoluna çıktığı kutlu gündür. Samsun'da tutuşarak tüm Anadolu'yu aydınlatan kurtuluş meşalesinin yandığı mutlu gündür.19 Mayıs; emanetine sahip çıkan tüm Türk gencinin gurur günüdür.19 Mayıs; gençlerine güvenen bugünü onlara armağan eden büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu gündür. Gençlik gelecek demektir. Türk genci Türk İstiklali ve Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisidir. Türk genci şanlı tarihinin bugün ve yarınlarının tek ve en büyük güvencesidir.
Anadolu'da yaşanan işgaller zulümler ve çaresizlik karşısında teslim olmayı düşünmeyen onurlu Türk Milleti yurdunu kurtarmak için kaderiyle başbaşa kalmıştır. Osmanlı hükümeti işgal altında kendi canının derdine düşmüşken;19 Mayıs 1919 Türk yurdunu işgalcilerden korumak için başlayan mücadelenin dönüm noktasıdır.
O yüzden 19 Mayıs gençliğimize bayram oldu.19 Mayıs Milli mücadelenin ruhu oldu.Böylesine mutlu ve onurlu günü Türk gençliğine armağan eden Büyük Önder Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelesinin kahramanlarını minnet,rahmet ve şükranla anıyorum.
Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramlarını kutluyorum." dedi. 
Haber Merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.