Bor'un Sesi Gazetesi

DDY vatandaşları uyardı

GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Gar Müdürlüğü yetkilileri hemzemin geçitlerde artan tren kazalarını azaltmak amacıyla bir takım uyarılarda bulundu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Gar Müdürlüğü yetkilileri hemzemin geçitlerde artan tren kazalarını azaltmak amacıyla bir takım uyarılarda bulundu

Yetkililer, Niğde -Adana ve Niğde - Kayseri Güzergahlarında 30 yakın yük treni ve 2 defada yolcu treninin geçiş yaptığı hemzemin geçitlerden geçecek olan vatandaşlara ve araç sürücülerine çok dikkatli olmaları noktasında uyarıda bulundu.

Şehir merkezinde bulunan hemzemin geçitlerinin çoğunda kırmızı ışık ,görüntülü levha , çan gibi uyarı sisteminin yer aldığını, tren hemzemin geçide yaklaşmaya başladığında ışıklı sesli uyarı ve bariyer siteminin bulunduğunu 3 güvenlik sistemi 10 saniyelik aralıklarla olmak üzere devreye girdiğini, bariyer bulunmayan hemzemin geçitlerde ise Işık ve benzeri bazı uyarı levhalarının bulunduğunu sürücülerin heyecanlanmadan ,paniğe kapılmadan hemzemin geçitlerden kontrollü bir şeklide geçmelerini istediler.

VATANDAŞLAR TRENLERİ TERCİH EDİYORLAR

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Gar Müdürlüğü yetkilileri: “günlük Niğde Adana ve Niğde Kayseri Güzergahlarına hizmet veren yolcu trenlerimizi vatandaşlarımız tercih etmekte ve bu talepler her geçen gün artmaktadır . hafta içi günlük tahmini olarak 50 ile 70 arasında bilet satışımız olurken hafta sonları bu taleplerde artış olmaktadır. Özürlü ve benzeri hak sahiplerine yüzde 20 ile 50 arsında indirmeler mevcuttur” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.