Bor'un Sesi Gazetesi

Niğde’den Kutsal Topraklara 309 Hacı Adayı Gidecek

GÜNDEM

Niğde’de Kutsal topraklara giderek hac farizasını yapmak için başvuruda bulunan 9 bin 212 hacı adayı arasından 309 kişinin hacca gitmeyi hak kazandığını söylendi.

Niğde’de Kutsal topraklara giderek hac farizasını yapmak için başvuruda bulunan 9 bin 212 hacı adayı arasından 309 kişinin hacca gitmeyi hak kazandığını söylendi.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da hac işlemleri için yapılan ön kayıtlar sona ermesiyle birlikte Niğde’den hacca gitmeye hak kazanan 309 kişiden 185’i diyanet işleri ile 124 kişiler acenteler ile kutsal topraklara gidecekleri açıklandı.

Niğde İl Müftülüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘‘Niğde ilinde bu yıl 9 bin 212 hacı kayıt olarak başvuruda bulundu. Başvurularını hacı adayları bu yıl e-devlet sistemine girerek başvurularını gerçekleştirdi. Başvuruda bulunan hacı adaylarımızın kurası bakanlıklar arası hac ve umre komisyonu tarafından çekilen kura sonucu ile belirlendi. Kurada Niğde’de 309 kişi hacca gitmeye hak kazandı. Başvuranlarımızın sayısı bu yıl 542 kişi artarak 9 bin 212 kişiye ulaştı. Önceki yıl 8 bin 670 kişi başvuru yaparak hac kurasına katılmıştı. Bu 8 bin 670 kişinin başvuruları Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından her yıl otomatik olarak güncelleniyor. Vatandaşlarımız tekrara tekrar başvurmak zorunda kalmıyor. Şehit ve Gazilerimize özel kontenjanlar ayrılıyor. Şehit ve Gazi yakınlarımız 29 Ocak ile 4 Şubat tarihleri arasında kayıt yapabilecekledir. Her yıl olduğu gibi bu yılda Niğde’den Umreye gitmek için Diyanet İşlerimize 385 vatandaşımız başvuru yaptı. Bu başvuruda bulunan vatandaşlarımızın 242’i Fatih Sultan Mehmet Caminden sabah namazı sonrası yola çıktılar.’’ denildi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.