2023 Vizyonunda Bilim ve Teknoloji

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de “2023 Vizyonunda Bilim ve Teknoloji” konulu konferans düzenlendi.

EĞİTİM 02.04.2018, 09:54 02.04.2018, 09:55
2023 Vizyonunda Bilim ve Teknoloji

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek konferans konuşmacısı olarak katıldı.


Konuşmasında dinamizmin esas olduğunu ve dünyada değişmeyecek tek unsur olduğunu belirten Prof. Dr. Muhittin Şimşek “Dünya hızla değişiyor. İnsanlar daha iyisini istiyor. Bu değişimin motoru bilim ve teknolojidir. Değişen bir ortamda yerinde duran geride kalır ve geriye gider. Değişim durdurulamaz, ancak yönlendirilebilir” ifadelerini kullandı.


Yükseköğretimin gittikçe daha bilgi-güdümlü olan global ekonomide rekabet edebilirlik için büyük bir itici güç olmasının, yükseköğretimi hiç olmadığı kadar önemli hale getirdiğini dile getiren Prof. Dr. Muhittin Şimşek, öğretim yolu, araştırma ve geliştirme, bilgiyi kullananlarla iletişim, bilginin nesilden nesile aktarılması, kaydedilmesi yöntemleri ile yükseköğretimin sosyal ve ekonomik gelişime katkı sağladığını belirtti.


Program sonunda Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e Üniversitemiz anı tabağı takdimi gerçekleştirildi.



 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)