72 Bin 375 Öğrenci Ara Tatil Karnesini Aldı

Niğde'de ilkokul, ortaokul ve lisedeki 405 okulda eğitim ve öğretim gören 72 bin 375 öğrenci karne heyecanı yaşayarak 15 günlük ara tatiline girdi.

EĞİTİM 17.01.2020, 15:34 17.01.2020, 15:35
72 Bin 375 Öğrenci Ara Tatil Karnesini Aldı

Niğde'de ilkokul, ortaokul ve lisedeki 405 okulda eğitim ve öğretim gören 72 bin 375 öğrenci karne heyecanı yaşayarak 15 günlük ara tatiline girdi.

2020-2021 Eğitim- Öğretim yılının 1. döneminin sona ermesiyle Niğde'deki öğrenciler, okullarda düzenlenen karne dağıtım töreninde karnelerini alarak 15 günlük ara tatiline girdi. Yıldız Tepe Şehit Ahmet Saltık İlk Öğretim Okulunda karne töreni düzenlendi. Törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Yılmaz Şimşek karne töreninde sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek karne töreninde yaptığı konuşmada öğrencilerin ve velilerin heyecanlarına ortak olduklarını söyledi.

Vali Şimşek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘‘Eğitim öğretim yılının 1. Dönemini tamamlamış durumdayız. Öğrencilerimiz ve velilerimiz için heyecan dolu bir gün bizde onların heyecanlarına ortak olmak için Yıldız Tepe Kasabamızda okulumuzu ziyaret ettik. Onlara karnelerini verdik. Sevinçlerine ortak olduk. Öğrencilerimiz 15 günlük bir tatile giriyorlar. Öğrencilerimize tatilde iyi tatil geçirmelerini diliyorum. Tatil demek boş boş oturmak demek değildir. Öğrencilerimiz bu 15 günlük ara tatilini en iyi şekilde değerlendirecekler ve faydalı işlerle uğraşacaklar. Benim öğrencilere tavsiyem kitap okumalarıdır. Arkadaşları ile bolca vakit geçirmeleridir. Yine müze, sinema gibi yerleri de ziyaret ederek tatillerini değerlendirmelerini temenni ediyorum. Aynı zamanda da karnesinde zayıf olan dersleri ile ilgilide eksiklilerini tamamlamalarını tavsiye ediyorum. Tüm öğrencilerime iyi tatiller diliyorum.’’ dedi.

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)