Ahşap Metal Tasarım Atölyesi Açıldı

Niğde Merkez İmam Hatip Ortaokulu Ahşap Metal Tasarım Beceri Atölyesinin açılışı Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından gerçekleştirildi.

EĞİTİM 19.02.2020, 16:42 19.02.2020, 16:43
Ahşap Metal Tasarım Atölyesi Açıldı

Niğde Merkez İmam Hatip Ortaokulu Ahşap Metal Tasarım Beceri Atölyesinin açılışı Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon´unda yer alan ve tüm okullarda kurulması hedeflenen, öğrencilerin tasarlama ve uygulama becerilerini geliştirecek tasarım ve beceri atölyelerine bir yenisi daha eklendi. Merkez İmam Hatip Ortaokulundaki 'Tasarım ve Beceri Atölyelerinin açılışı Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından gerçekleştirildi.

Atölye açılışından sonra öğretmenlerle de bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, yapılan çalışmalar hakkında Okul Müdürü Osman Acar'dan bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan ve tüm okullarda kurulması hedeflenen, öğrencilerin tasarlama ve uygulama becerilerini geliştirecek tasarım ve beceri atölyelerinin kurulma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çekerek bu atölyelere bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Yaşar, 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirmek amacında olduklarını belirterek, bu temel hedef kapsamında tüm okullarda öğrencilerin yaşam becerileri edinebilecekleri, küçük yaştan itibaren mesleki yeteneklerini keşfedebilecekleri ortamlar oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.

Tasarım ve beceri atölyelerinde, çocukların tasarlama ve uygulama becerilerini geliştireceği çok sayıda materyal yer alacağını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, "2023 Eğitim Vizyonunda belirtildiği gibi okulumuzda kurulan atölyelerimizdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı yapılandırılmıştır. İlimizdeki okullarında tasarım ve beceri atölyelerini yaygınlaştırmak ve Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz." dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)