Altunhisar’da Okuma Yazma Seferberliği Toplantısı Yapıldı

Altunhisar ilçesi Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı başkanlığında Okuma Yazma Seferberliğinin toplantısı yapıldı.

EĞİTİM 17.02.2018, 13:08 17.02.2018, 13:09
Altunhisar’da Okuma Yazma Seferberliği Toplantısı Yapıldı

Altunhisar ilçesi Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı başkanlığında Okuma Yazma Seferberliğinin toplantısı yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında yürütülen 'Okuma Yazma Seferberliği' toplantısı Altunhisar ilçe Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Altunhisar ilçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı, İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı, Karakapı Belde Belediye Başkanı Kamil Demiralp, Keçikalesi Belde Belediye Başkanı Şamma Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar, İlçe Müftüsü Abdullah Yakalı, Köy Muhtarları ve STK temsilcilerinin katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar, Bakanlık koordinesinde yürütülen Okuma Yazma Seferberliğinin alan taraması için muhtarlara büyük bir görev düştüğünü belirtti.

Kursların yakın bir zaman içerisinde başlayacağını belirten Sayar, "Daha önceleri okuma yazma seferberlikleri düzenlenmişti fakat istenilen hedeflere henüz ulaşamadığımızdan dolayı böyle bir çalışma tekrar düzenlendi. Bu seferberlikteki temel amacımız, özellikle okuryazar olmayan kişilerin kalmamasıdır. Bütün Türkiye'de olduğu gibi, Altunhisar ilçesinde de okuryazar çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

Başlatılan seferberlikte iyi bir alan tespit çalışması yapılması gerektiğini kaydeden Altunhisar ilçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı, " Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın başkanlığında başlatılan okuma yazma seferberliğinin, ülke çapında daha ileriye götürülmesi adına zaman zaman seferberlikler düzenleniyor. Bu tür çalışmalardan ülkemiz ciddi mesafeler kat etti. Bundan sonrada okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamasıdır. Bu açıdan muhtarlarımıza, kurum amirlerimize, evinde okuma yazma bilmeyen hane reislerine kısacası hepimize görevler düşüyor. Batıda biraz daha okuma yazma oranı yüksek buralarda batıya nispetle az. Şuan imkanlarımız son derece iyi, okullarımızda ve öğretmenlerimiz de bir sıkıntı yok ama halen okuma yazma oranı batıya göre düşük. Bu durumu iyi bir kampanya yaparak, batının seviyesine yaklaştırmak gibi bir çalışmamız olacak. Amacımız önce iyi bir tespit yapmak. İyi bir tespit yapamazsak başarı oranımız düşer. Öncelikle hepimizin ilk amacı iyi bir tespit çalışması yapmaktır" diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)