"Annelerin Elinden, Çocukların Dilinden" Mehmetçikle El Ele

Bor Veli Bengü İlköğretim Okulunda "Annelerin elinden, çocukların dilinden, Mehmetçikle el ele" projesi kapsamında Mehmetçiklerimizi sıcak tutması için anne şefkati ile örülmüş atkı ve öğrenciler tarafından askerlerimize mektup kampanyası düzenlendi.

EĞİTİM 15.02.2018, 09:24 15.02.2018, 09:25

Bor Veli Bengü İlköğretim Okulunda "Annelerin elinden, çocukların dilinden, Mehmetçikle el ele" projesi kapsamında Mehmetçiklerimizi sıcak tutması için anne şefkati ile örülmüş atkı ve öğrenciler tarafından askerlerimize mektup kampanyası düzenlendi. 

"Annelerin elinden, çocukların dilinden"  Mehmetçikle el ele projesi organizatörü öğretmen Ümit Deveci, açıklamasında;  “Söz konusu projemizle, Değerli Komutanlarımıza ve Mehmetçiklerimize Bor Veli Bengü İlkokulu öğrencileri, öğretmeni, öğrenci anneleriyle birlikte  “Annelerin ellerinden, çocukların dilinden Mehmetçikle el ele projesi” kapsamında annelerin ellerinden, anne sıcaklığıyla örülmüş atkı kampanyası ve öğrencilerden mektup kampanyası düzenledik. 

Değerli Komutanlarımıza ve Mehmetçiklerimize Veli Bengü İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci anneleri kampanyaya büyük ilgi göstererek anne sıcaklığıyla örülmüş atkı kampanyası düzenlediler. Öncelikle Tüm Komutan ve Askerlerimize selamlarımızı iletiyoruz.  Orada çok kutsal bir amaç için sizler bulunmaktasınız. Sizler bu milletin gurur tablosu, muhteşem askerlerisiniz. Canınızı hiç düşünmeden bu vatan ve millet için feda edecek kadar şerefli ve haysiyetli insanlarsınız. Sizler bizim sonuna kadar güvendiğimiz canımızı, malımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz kahraman Türk Askerlerisiniz. Şu an kiminiz nöbette kiminiz arazide görev başındasınız sizlere sonsuz minnettarız. 

Görev yaptığınız yerde havalar çok soğuktur bu mevsimde, bizler de en azından sizleri sıcak tutması için anne şefkati ile örülmüş atkılar yollayalım bir nebze de olsa sizleri soğuktan koruyalım istedik, sizi düşünenlerden birer anı olarak saklarsınız umuduyla güle güle kullanın. 

Hepinize görevlerinizde kolaylıklar diliyoruz. Sizler koca yürekli kahramanlarsınız. Yüksekova ve Van’da görev yapan askerlerimize ilk etapta iki koli gönderdik.

Bu öğretim yılı itibariyle eğitim öğretim sürecinin içerisine velilerimizi de katmak için bir kaç projeyi hayata geçirdik. Kimisi uzun soluklu, kimisi dönemsel projeler. Sonuçlarını almaya başladık. Bu projelerden birisi de "Annelerin elinden, çocukların dilinden" adını verdiğimiz bir sosyal sorumluluk projemizdi. Bu proje kapsamında ilgililerle temasa geçerek zor şartlarda görev yapan, en çok morale ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bir hudut karakoluna geçen yılın Aralık ayı ortalarında öğrencilerimin annelerinin ya da ninelerinin ördüğü el emeği birer atkı ile öğrencilerimin yazdığı birer mektubu gönderdik. Bu projeyi okulumuza da yaydık ve bir hudut karakolu daha belirleyip bir kolide oraya gönderdik. Okulumuz sınıfımıza komutanımızdan cevap geldi. Hem de ne cevap. Bugün sınır karakolundan bir Albay Komutanımız aradı ve oldukça duygusal bir görüşme ile ardından fotoğraflar gönderdi. Bana her zaman destek veren tüm Okul yöneticilerime, öğretmenlere, velilerime ve minik bezelyelerime çok teşekkür ederim. İyi ki sizin öğretmeninizim.” Açıklamasında bulundu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)