Aslan Öğrencilerle Söyleşi Gerçekleştirdi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Halkla İlişkiler bölüm öğrencilerinden Kevser Çevik halkla ilişkiler uygulama dersi kapsamında, yeni zamanlar halkla ilişkiler ve kariyer gelişimi adı altında Kanal 68 Niğde temsilcisi Ayşegül Aslan’ın katılımı ile söyleşi gerçekleştirildi.

EĞİTİM 20.04.2018, 10:53 20.04.2018, 10:54
Aslan Öğrencilerle Söyleşi Gerçekleştirdi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Halkla İlişkiler bölüm öğrencilerinden Kevser Çevik halkla ilişkiler uygulama dersi kapsamında, yeni zamanlar halkla ilişkiler ve kariyer gelişimi adı altında Kanal 68 Niğde temsilcisi Ayşegül Aslan’ın katılımı ile söyleşi gerçekleştirildi.

Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye aktif katılım sağlayan öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Söyleşiye renk katan müzik dinletisi ile de hem nefes çalışmaları hem de sesi doğru kullanabilme çalışmaları yapıldı.

Niğde Ömer Halisdemir üniversitesi iletişim fakültesi dekan yardımcıları Canay Umunç, Duygu Ünalan ve Elif Şeşen bu tür etkinlikleri üniversite de yapıldığını teorik bilgilerle sektörde çalışan ve kariyer yapmış kişileri buluşturup onların tecrübelerinden öğrencilerin faydalanmasını istiyoruz dedi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan yardımcısı Dr. Canay Umunç; “ Öncelikle bu tarz söyleşi panel konferansların bizim her daim derslerimizin ayrılmaz bir parçası oluğunu düşünüyorum onlar olmadan eksik kalacağımızı düşünüyorum. Tabiî ki canı gönülden destekliyoruz çok mutlu oluyoruz. Aynı zamanda üniversite şehir bütünleşmesi yine alanında uzman Ayşegül hanım gibi isimlerle burada beraber olmak bir arada olmak öğrencilerimizin onlardan faydalanması bizler için büyük bir onur kaynağı çok mutlu olduk kendisini ağılamaktan çokta keyifli bir zaman geçti hem kendi adımıza kemdi bilgilerimizi bi yandan kafamızdan geçirirken pekiştirirken hem de bazı şeyleri de teyit etmiş olduk empati gibi inanç gibi azim gibi ve aslında çatışmaların yani birçok sebebinin bir şeyi söylediğiniz şeyden değil de daha çok nasıl söylediğinizden kaynaklandığını yine hislerimizi aktarmadaki işte o duyguyu verme nida dedi üslup dedi çok şeyler öğretti bugün bizlere” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler Reklam Bölüm Başkanı Dr. Elif Şeşen; “ Halkla ilişkiler dersi kapsamında öğrencilerimizin yaptığı bu uygulamalı ders kapsamında, akademik ve teori düzeyinde ki eğitimlerini uygulama ile ı birleştirdikleri için hem öğrencilerimize hem de Ayşegül hanıma teşekkür ediyoruz, Burada bizimle tecrübelerini paylaştı. İletişim hayatın içinde olmazsa olmazı, halkla ilişkilerde hem bir bilim hem de bir sanat olarak tanımlanan bir alan. Biz bilim tarafındayız, sanat tarafında yani uygulama kısmında olanlarla bir araya gelerek öğrencilerimizi beslemek bu şekilde onların daha iyi olmalarını istiyoruz.  Bu tür etkinliklerin öğrencilerimizde bize de çok şey kattığını düşüyoruz” diye konuştu.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Dr. Duygu Ünalan; “  Bizim bölümlerimizin teorik ve uygulamalı olarak birbirinden kopmaması gereken alanlar. Biz derslerimizde elbet teki teorik kısmını da fazla aktarıyoruz ama işin birde sektör kısmı var sektörde çalışan isimlerle sektördeki deneyimlerle öğrencilerimizin buluşması oldukça önemli çünkü onların hep bir tedirginliği var biz sektöre gittiğimizde ne yapacağız iş bulabilecek miyiz nasıl yapacağız sorularının cevabını aslında bugün Ayşegül hanımla gördüler ki inandıkları sürece başarılı olacaklar. Bu anlamda söyleşinin çok etkili ve  verimli olduğunu düşünüyorum kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Ayşegül Aslan Kanal68  Niğde Temsilcisi; “ Bugün ÖHÜ de sevgili hocalarımın karşısında bir şeyler anlatmak tabiî ki haddimiz değildi akademisyen hocalarımız karşısında bizde naçizane sahada yaşadıklarımız sektör dedi hocam evet sektörde yaşadıklarımızı tecrübelerimizi öğrencilerimizle paylaşmaya çalıştık umarım güzel şeyler çıkmıştır. Eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Bir şeyler vermek için söylediğiniz şeyi ne olduğu değil de  nasıl söylemek istediğiniz o duygu  o temayı karşı tarafa his vererek anlatmayı öğrencilerimize anlatmaya çalıştık dilimizin döndüğünce umarım bir şeyler katmışızdır onların biraz şuralarına dokunmuşuzdur dediğim gibi biz onun uygulama kısmındayız teorik kısmındayız teorik kısmında hocalarımız var uygulama kısmında elimizden geldiği kadar dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalıştık. Umarım faydalı bir şeyler vermişizdir. Gençler biraz yürek istiyor aslında yüreklendirilmek istiyor çünkü hocalarımızın bahsettiği gibi endişeleri var kaygıları var ne yapacağız ne edeceğiz diye ben onlara birazcık güç olsun diye kendi yaşam hikâyelerimden kendi çıkış hikâyelerimden anlatmaya çalıştım ki önce sevmeniz gerekiyor, inanmanız gerekiyor arkanızdan sizi seven insanların desteğini de alıp hadi Bismillah deyip yola çıkmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)