Bu Alandan Mezun Olan Öğrencilerin İşi Hazır

Niğde’de Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanında eğitim veren meslek lisesinin öğrencileri, staj yaptıkları iş yerlerinde, mezun olur olmaz çalışma hayatına başlıyor.

EĞİTİM 22.12.2017, 09:41 22.12.2017, 09:41
Bu Alandan Mezun Olan Öğrencilerin İşi Hazır

Niğde’de Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanında eğitim veren meslek lisesinin öğrencileri, staj yaptıkları iş yerlerinde, mezun olur olmaz çalışma hayatına başlıyor.

 Niğde’de 2011-2012 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan  Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanı geleceğin teknik elemanlarını yetiştirdiği gibi bu alandan mezun olan öğrencilerin işi hazır.

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alan öğretmeni Türker Yavuzer, bu tür meslek liselerinin kalifiye eleman yetiştirilmesi için büyük önem taşıdığını, okulun kendi alanında en iyisi olması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Okulda öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim verildiğini belirten Yavuzer, 2011-2012 yılında Türkiye’nin ilk yenilenebilir enerji teknolojileri alanı Niğde ile birlikte Kocaeli’nde birlikte açıldı. Bu iki ilde eğitim öğretim hayatı devam ederken şuanda 53 ilimizde bulunmaktadır. Bölümümüzde görev yapan öğretmenlerimiz programların hazırlanması, ders içeriklerinin hazırlanması, modüllerini hazırlanması, program geliştirme çalışmalarında bakanlığımızın her aşamasında görev aldı ve almaya devam ediyor.  Bakanlığımızın öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim kursları da yaz aylarında sadece ilimizde yapılıyor. Geçen yaz 3 tane 20’şerli öğretmen gurubumuza burada fotovoltaik sulama ve kurulum sistemleri üzerine eğitimlerini verdik. Bu öğretmenlerimizde kendi illerinde şuanda alanlarında bu işin yaygınlaştırmasını yapıyorlar” dedi.

Bu alandan mezun olan öğrencilerin işlerinin hazır olduğunu belirten Yavuzer, “Okulumuzun yenilenebilir teknoloji alanında iki yıl üst üste mezun verdik. Bu alandan mezun olan 68 öğrencimizden 28 tanesi elektrik elektronik mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, tarımsal sulamada yenilenebilir alanda kullanacakları ziraat mühendislikleri ve askeri okullara giden öğrencilerimiz oldu. Ama Türkiye’de yenilenebilir enerji alanındaki saha kurulumlarında mezun olur olmaz öğrencimiz hemen işe girdi.  Bu alandan mezun olan öğrencilerimiz karnelerini alır almaz daha diplomalarını almadan yaz ayında işe başladılar. Sektörün ilerleyen zamanlarında buralarda aldıkları tecrübe ile ilimizde enerji ihtisas alanın açılması, hücre fabrikalarının açılması zamanına kadar edindikleri tecrübe kendi cv’lerini doldurmaya yetecektir.  Okulumuzda 2011-2012 eğitim öğretim yılında eğitime açılan alandan mezun olan öğrencilerimizden yüzde 80’i hemen işe başlarken yüzde 20 ise üniversite veya askeri okul eğitimine devam ettiğini bildirdi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)