Gastronomi Başkenti Niğde Olacak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Aşçılık Uygulama Mutfağı açılışı gerçekleştirildi.

EĞİTİM 19.02.2020, 16:34 19.02.2020, 16:34
Gastronomi Başkenti Niğde Olacak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Aşçılık Uygulama Mutfağı açılışı gerçekleştirildi.

Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Uygulama Mutfağı tarafından “Yemeğin Tadını Veren Hünerli Ellerdir” sloganıyla gerçekleştirilen açılışa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, çok sayıda sektör paydaşı ve basın mensupları ile davetliler katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen programın açılış konuşmasını Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan yaptı. Konuşmasına, açılışa olan katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek başlayan Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Mutfağımızın Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na kazandırılmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise, Niğde Sosyal Bilimler MYO hakkında önemli bilgiler vererek başladığı konuşmasının devamında, “MYO’yu güçlendirmek adına doluluk oranı yüksek olan Aşçılık, Adalet ve Kabin Hizmetleri gibi yeni programlar açtık. Aşçılık programımıza Eylül 2019’da öğrenci aldık. Aşçılık programının ikinci öğretimi için ise bu yıl YÖK ile ön görüşmelerimizi gerçekleştirdik ve gerekli izinleri aldık. Güz döneminde ikinci öğretime de öğrencilerimiz gelecek. Adalet programının personel alımını tamamladık ve eylül döneminde de öğrenci kabulüne başlayacağız. Kabin hizmetleri için ise bu yıl öğretim üyesi alımını yaparak gelecek yıllarda da öğrenci alımına başlamayı umuyoruz” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine ait binaların da bakım ve onarımdan geçirildiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bulunduğumuz bölge içerisinde Kalkınma Ajansına bir proje verdik. Kalkınma Ajansının buradan gıda temin etmesine yönelik bir proje. Bu proje için Valimizin, Belediye Başkanımızın ve Ticaret Odası Başkanımızın desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullanarak açılışı yapılan mutfak ile Niğde Mutfağının tanınırlığına katkı yapacağına inandıklarını belirtti.

“Şehrimize Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden yemek ve pasta kurslarını da düzenlemeyi düşünüyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, konuşmasının sonunda, katılımlarından dolayı protokol üyelerine ve davetlilere teşekkür etti.

GASTRONOMİ BAŞKENTİ NİĞDE OLACAK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Programı Aşçılık Uygulama Mutfağının, Niğde için oldukça değerli olduğunu ifade ederek başladığı program konuşmasında, Marka Kent Projesi kapsamında Gastronomi Festivali düzenlemeyi ve bunu sürekli hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, “Şehrimizdeki sosyal etkinliklere önem veriyoruz. Bugünkü açılış da bizim için önemli bir temel oldu. İnşallah turizm ve sosyal yaşantısı ile Marka Kent Niğde olarak tanınmak istiyoruz. Mutfağın açılışının herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise program konuşmasında, “Şüphesiz böyle bir mutfağın ilimizde açılması, oldukça sevindirici. Niğde 10 Bin yıllık geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent. Bu zenginlik aynı zamanda ilimiz mutfağına da yansımış haldedir. Niğde, bilindiği üzere Osmanlı Sarayına aşçı göndermiş bir ildir. Bu denli derin bir mutfağa sahip olan ilimiz Gastronomi alanında da ön plana çıkmayı hak ediyor. Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi Gastronomi Festivali düzenlemeyi düşünüyoruz. İnşallah ilimizi Kapadokya’nın bir Gastronomi başkenti haline getireceğiz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Mutfağın açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’e ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e günün anısına Aşçılık programı öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin Niğde’ye kazandırdığı uygulama mutfağı ile birlikte, Niğde’nin gastronomi şehirleri ağına katılması ve yeni şef adaylarının yetişmesine öncülük ederek Niğde’ye ve bölgeye artı değer katması hedefleniyor. Bununla birlikte alanında deneyimli bir akademik kadroya sahip olan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programının, Niğde’nin yöresel ürünlerini de kullanarak, gastronomi alanında yeni bir vizyon oluşturması bekleniyor.

Yoğun katılımla gerçekleşen ve Aşçılık programı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan kokteyl ile başlayan program, protokol üyelerinin aşçılık mutfağını gezmeleri ve ardından da açılış kurdelesini kesmelerinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)