Milli Eğitim Müdürlüğünde Deprem Tatbikatı

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle il Milli Eğitim Müdürlüğünde deprem tatbikatı yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanları ve görevlileri tarafından , doğal afetler ve bunlara karşı alınabilecek önlemler konusunda sunum yaptı.

EĞİTİM 19.03.2018, 17:50 14.09.2018, 01:47
Milli Eğitim Müdürlüğünde Deprem Tatbikatı

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle il Milli Eğitim Müdürlüğünde deprem tatbikatı yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanları ve  görevlileri tarafından , doğal afetler ve bunlara karşı alınabilecek önlemler konusunda sunum yaptı.

Sunumum hemen ardından, olası bir depremde doğru hareket tarzı nedir, hayatta kalmak ya da hayat kurtarmak için neler yapılabilir, sorularının cevabını uygulamalı olarak gösterdi. Sunumdan sonra deprem tatbikatı yapıldı. İl Milli eğitim Müdürlüğü çalışanları  hızlı bir şekilde binadan çıkarılıp toplanma alanına alındı.

Nerede ne zaman ne ölçüde ve ne türde olacağı bilinmeyen afetler dünya var olduğundan beri can ve mal kaybına neden olmaktadır. Doğal afetler kaçınılmazdır.

Ancak gerekli önlemler alınarak ve uygun kurtarma ve müdahale yöntemleri kullanılarak afetlerin meydana getirdiği zararlar en aza indirilebileceğinin altını çizen İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ‘Depremleri önlemek mümkün olmadığından depreme hazırlıklı olmak, profesyonel kurtarma ve tıbbi müdahale hizmetleri sunmak oldukça önem arz etmektedir.1999 Marmara depremi ve akabinde ülkemizde yaşadığımız afetlerden elde edilen tecrübeler bizlerin afetlere karşı daha güçlü ve hazırlıklı olmamız gerçeğini, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılmasını, nasıl davranılmasını çok iyi bilmemiz gerektiğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Afete hazır bir toplum olmak, okullarda can ve mal güvenliğini sağlamak, eğitim sürekliliğini devam ettirmek, öğrencilerimizin afetlerden en az etkilenmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’ dedi

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)