Niğde’de Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Niğde’de 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı öncesinde Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

EĞİTİM 09.09.2017, 18:00 09.09.2017, 18:01
Niğde’de Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Niğde’de 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı öncesinde Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yılmaz Şimşek’in yanı sıra Vali Yardımcıları, Belediye, Jandarma, Emniyet, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile ilgili kurumların amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şimşek il genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarının başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı başında bütün okullar ve çevresindeki güvenlik önlemleri konusunda hassasiyet gösterilmesi talimatını verdi. 

 İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okulların Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Şimşek, İç işleri bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda bugün tüm illerimizde ve tüm ilçelerimizde eğitim ve öğretim yılının daha sağlıklı geçirilebilmesi için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Amacımız okul çevrelerinin daha güvenli olması, gençlerimizin uyuşturucu bağımlılığı, kent güvenlik sistemine entegrasyon gibi konular ele alınacağını belirtti.

Niğde’de 3 bin olan derslik sayısının 4 bine çıkarıldığını ifade eden Vali Şimşek; “ 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilimizde daha güvenli ve sağlıklı geçirebilmesi için tüm paydaşları bira araya getirdik. Çeşitli tedbirler aldık. Bu tedbirlerle birlikte aksayan yönleri belirlemek ve son şeklini vermek üzere sizleri topladık. Şüphesiz ki eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu nedenle eğitim bizim en önemli önceliğimizdir. Hem ülke hem il yönetimi olarak önceliğimizdir. Eğitime yapılan yatırımlar ve eğitim için harcanan emek bizim için çok önemlidir. Beş yıl önce 3 Bin civarında olan derslik sayısı 4 Binlere yaklaşmıştır. Son beş yılda yapılan Bin dersliğin yüz adedi hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılmıştır. Tüm paydaşlarımız eğitim kalitesinin yükseltilmesi noktasında bizlere yardımcı olmaktadır. Tüm hayırseverlerimizi tebrik ediyor teşekkür ediyorum” dedi.

Niğde’de 352 okuldan 252 tanesinde güvenlik kamerası bulunduğunu belirten Vali Şimşek; “Öncelikle ilimizde 352 okulumuzdan 252 adedine güvenlik kamerası koydurulmuş 87 okulumuzda güvenlik kamerasıyla donatılması noktasında çalışma başladı. Ayrıca bu kameraların mobese sistemine entegrasyonu konusunda çalışma başlatıldı. 9 okulda yapılacak. 3 adeti bakanlık bütçesi 6 tanesi yerel imkanlarla yapılacağını belirtti.

Okul önlerinde okul ile alakası olmayanların öğrencilerle temas kurmalarına izin verilmeyeceğini söyleyen Vali Şimşek; “Ayrıca okul önlerinde ve çevresinde öğrenci olmayan ve okul ile ilgisi bulanmayan şahısların öğrencilerle temas kurmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Metruk bina ve yapıların tehlike arz ettiği anlayışından hareketle bu binalar belediyeler tarafından yıkılacak yıkılmadığı takdirde özel idare tarafından yıktırılacak. İnternet kafeler sıkı bir şekilde denetlenecek. Park bahçe gibi yerlerde ve il genelinde uyuşturucu satıcılarıyla etkin mücadele edilecektir. Uyuşturucu konusunda birimler arası koordinasyon sağlanacaktır. Servis araçları ve şoförler ile ilgili gerekli denetimler ve uyarılar sıkı bir biçimde yapılacak. Okullarımızda trafik eğitimine ağırlık verilecek ve çocuklarımıza eğitim verilecektir. Evet başka aldığımız karalar ve özetlemek istedim. Birazdan sizlere söz verip bu kararlara son şeklini vereceğiz. Ben şimdiden yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantı ilgili kurum temsilcilerinin güvenli eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)