Niğde’de Yıllık 136 Bin TL’lik Gelir Elde Eden Okul

Niğde’de 73 yılık Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2017 yılı içerisinde ürettikleri mobilya ve metal bölümündeki eğitim gereçlerinden 136 Bin TL’lik döner sermaye elde etti.

EĞİTİM 21.12.2017, 09:37 21.12.2017, 09:37
Niğde’de Yıllık 136 Bin TL’lik Gelir Elde Eden Okul

Niğde’de 73 yılık Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2017 yılı içerisinde ürettikleri mobilya ve metal bölümündeki eğitim gereçlerinden 136 Bin TL’lik döner sermaye elde etti.

Niğde’de 1944 yılında eğitim öğretime başlayan Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin makine ve ekipman bakımından zenginleşen atölyeleri, fabrika gibi çalışmaya başladı.

 Son iki yılda öğrencilerin atölyelerde üretimini yaptığı masa ve sıralar başta olmak üzere diğer eğitim gereçleri, Niğde merkez, köy ve kasabalarda yeni açılan okullara gönderildi. Satılan eğitim gereçlerinden okulun döner sermayesi vasıtasıyla para kazanan öğrenciler, böylece aile bütçelerine destek sağlamış oluyor.

 Okul Müdürü Harun Kısacık, okulun yenilenen teknolojisiyle hem üretim yaptığını hem de öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirerek onlara para kazandırdığını söyledi.

 Kısacık, okullarındaki atölyelerde Niğde merkez, ilçe, köy ve Kasabalarda yeni açılan okullar için sıra ve masalar ile diğer eğitim gereçleri üretildiğini belirtti.

Okulda 6 bölümde 122 öğretmenin görev yaptığı, Bin 530öğrencinin bulunduğunu bildiren Kısacık, "2016 yılında yapılan üretimden 12 bin TL ciro yapılırken 2017 yılında bu ciromuz 136 Bin TL’ye yükseldi. İnşallah 2018 yılında bu hedefimiz yaklaşık 1 Milyon TL’ye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Okulda eğitim gören öğrencilere hem meslek öğrettiklerini hem de üst öğrenim kurumlarına hazırlık eğitimi verdiklerini dile getiren Kısacık, şunları söyledi:  Atölyelerimizde üretim çalışmaları kapsamında mesleki eğitimlerimiz devam ediyor. Özellikle ilimizde ve ilimize bağlı ilçe, köy ve Kasabalarda yeni açılan okulların okul donatımı üretiyoruz. İlimiz genelinde yeni açılan okulların çoğunun sıra ve masaları okulumuz öğrencilerince üretildi. Bin  530 öğrencinin eğitim gördüğü okulun metal teknolojileri ile mobilya iç mekân  bölümünde 420 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Okulda her türlü mobilya ve metal  ürünlerinin yapılabildiğini dile getiren Kısacık: "Metal ve mobilya bölümündeki 420 öğrencimizin her birine döner  sermayeden aylık ortalama 250 lira ödeme yapıyoruz. En önemlisi  mezun olunca hepsi birer meslek sahibi oluyor. Yılsonunda özel sektörden  öğrencilerimize yoğun talep geliyor. Öğrencilerimiz en iyi şekilde meslek  öğrendiği için çok rahat bir şekilde iş imkânına kavuşuyor. Okulumuz adeta bacasız bir fabrika gibi. En önemli hizmetimiz ise özel  sektörler için kalifiye elemanlar yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra katma değeri  yüksek ürün siparişleri alıp, hem devletimize vergi desteğinde bulunduğumuz için  mutluyuz." dedi.

Okul olarak Siensi Makinesi Yapma Potansiyeline Sahibiz diyen Kısacık, Piyasaya üretim olarak yaptığımız en büyük özelliklerden bir tanesi Siensi lutır olarak adlandırdığımız tezgâhtır.  Bu tezgâh 11 yıl önce okulumuzda yapılmış olup şuanda biz çalıştırıp kullanıyoruz ama geçen yıl bunun biraz daha büyüğünü burada imal edip piyasaya sattık. Bu tezgahın daha gelişmişlerini özellikle mobilyacıların istediği kapı işleyebilecek özelliklerini yapıp piyasaya verme potansiyeline sahibiz” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)