Niğde’yi Uluslararası Yarışmada Temsil Edecekler

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Amerika’da 26 ve ülkemizde 4 yıldır yapılan Uluslararası FIRST ROBOTİCS COMPETTİON (FRC) yarışmasında Niğde’yi temsil edecek.

EĞİTİM 17.01.2018, 09:19 17.01.2018, 09:19
Niğde’yi Uluslararası Yarışmada Temsil Edecekler

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Amerika’da 26 ve ülkemizde 4 yıldır yapılan Uluslararası FIRST ROBOTİCS COMPETTİON (FRC) yarışmasında Niğde’yi temsil edecek.

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye’de Fikret Yüksel Foundation Vakfı tarafından organize edilen ve DS SOLIDWORKS ana sponsoru olduğu bu yılda uluslararası olarak dünyada 6 ülkede REGİONAL FRC Amerika, Çin, Avustralya, Kanada, Meksika ile birlikte Türkiye’de 9-12 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul Ülker Arena Spor Salonunda yapılacak olan yarışmaya öğretmenler ve öğrenciler katılacak.

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni ve aynı zamanda yarışma mentörü Erkan Doğan, İstanbul’da 2-5 Ocak tarihleri arasında DS SOLIDWORKS programının vermiş olduğu eğitime okulları adına 2 öğretmen ve öğrencilerin katıldığını belirterek, “Bütün dünya ile birlikte Türkiye’de aynı gün ve saatte eş zamanlı olarak yapılan FIRST POWER UP KICKOFF 2018 Robot yarışması oyun teması 6.01.2018 tarihinde İstanbul PERPA Ticaret Merkezinde 50 takımın katılımıyla açıklanmıştır. Toplantıya Okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katılmıştır. Burada yapılan toplantıdan sonra robotics kitler teslim alınmıştır. Robot yapımı ve diğer çalışmalar için tanınan 6 haftalık süre başlamıştır. 

9-12 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan yarışmaya ulusal sponsorlarımız Fikret Yüksel Vakfı, 6000 dolar giriş ücretini karşılamıştır. 

DS SOLIDWORKS Türkiye, yerel sponsorlarımız Başta Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar, Niğde Belediye Başkanımız Rıfat Özkan, NİĞDE GAZOZU Yönetim Kurulu Başkanı Asım Abay, NİĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sakin Aruk, Orta Anadolu Madencilik Yavuz Polat ve DİTAŞ Yönetimine ve görüşmelerimizin devam ettiği diğer firmalarımızın katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Bu vesile ile özellikle bizi bu yarışma ile tanıştıran ve yardımını esirgemeyen DS SOLIDWORKS Türkiye, Yunanistan ve Azerbaycan Teknik Yöneticisi olan Refik Demirci’ye sonsuz teşekkür ederiz. Yarışmadan sonra uygun bir zamanda ilimiz Ömer Halisdemir meydanında yapılacak etkinlikle ekip olarak yaptığımız çalışmalar robot üzerinde sergilenecek. FIRST ROBOTİCS COMPETİTİON (FRC) yarışmasının başından itibaren maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sponsorlarımızın tanıtımı yapılacaktır.

Bu çalışmalarda öğrencilerimize rehberlik eden Makine Teknolojisi alanından Erkan Agan, Mustafa Öztürk, E. Alper SAVUT Elektrik Elektronik Teknoloji Alanından Mehmet Çalışkan, Oğuz Kıvanç, İlker Baysal, Bilişim Teknolojileri Alanından Onur Salkın, Y. Önder Akyol Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanından Hacı Tekin öğretmenlerimize ve  takımda çeşitli görevleri bulunan öğrencilere teşekkür ederiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)