NÖHÜ'de fidanlar toprakla buluştu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için ayrılan alana, Niğde Orman İşletme Müdürlüğü ile Niğde AK Parti İl Teşkilatı tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

EĞİTİM 14.04.2021, 15:01 14.04.2021, 15:02
NÖHÜ'de fidanlar toprakla buluştu


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için ayrılan alana, Niğde Orman İşletme Müdürlüğü ile Niğde AK Parti İl Teşkilatı tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.
“Yeşil Bir Kampüs” hedefi ile çevre dostu çalışmalarını sürdüren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Merkez Yerleşke içinde STK’lar için fidan dikim alanı tahsis ederek Niğde’nin yeşillenmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Üniversite tarafından STK’ların geleceğe nefes olması için ayrılan alana, Niğde Orman İşletme Müdürlüğü ile Niğde AK Parti İl Teşkilatı, 115 fidan dikimi yaptı.
Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen fidan dikimine Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ak Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Orman İşletme Müdürü Harun Akdoğan ve AK Parti Niğde İl Teşkilatından birçok isim ile doğaseverler katılırken, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan da fidan dikimi yapan misafirlere eşlik etti.
Yapılan fidan dikiminin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversite kampüslerine yapılan fidan dikimlerine olan katılımın ve desteğin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek, Niğde ilindeki ve bölgedeki tüm STK’ların gösterilen alanda fidan dikimi yapabileceklerini ve bunu desteklediklerini de önemle vurguladı.
Merkez yerleşkemize, Mavi Ladin, Karaçam, Servi gibi büyük, ibreli herdemyeşil türlerden  ağaçların dikiminin yapıldığını ifade eden Rektör Kar, kampüste fidanların toprakla buluşmasını sağlayan Niğde Orman İşletme Müdürlüğü, AK Parti Niğde İl Teşkilatına ve Niğde İl Özel İdaresine doğasever tutumları dolayısıyla teşekkür etti.
Rektör Muhsin Kar açıklamalarının sonunda, Mavi  Ladin, Karaçam, Servi gibi ağaçların kampüsün doğası ile uyumlu olması dolayısıyla tercih edildiğini ve bu tür fidanların dikimini önemsediklerini vurguladı. Rektör Kar, kampüste STK’lar için ayrılan ve tesviyesi yapılmış olan bölgeye fidan dikmeye tüm STK’ları davet ettiklerini yinelerken, STK’ların böylelikle yeşil doğaya katkıda bulunabileceğini de belirtti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca, kampüsümüz doğasına yaptıkları katkı dolayısıyla Niğde Orman İşletme Müdürlüğü ile AK Parti Niğde İl Teşkilatına  teşekkür belgesi takdim etti.
Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise programda yaptığı açıklamada, “Ülkemizdeki yeşil alanların artırılmasının Hükümetimizin öncelikleri arasındadır” diyerek, her yıl on binlerce fidanın toprakla buluşturulduğunu ve Üniversitemizin sürdürülebilir kampüs çalışmalarını da yakından, takdirle izlediklerini ifade etti.
STK'lar için bir fidan dikim alanın ayrılmasının da çok anlamlı olduğunu aktaran Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde AK Parti İl Teşkilatı olarak kendilerine fidan dikme alanı ve imkanı verdiği için üniversite yönetimimize de teşekkürlerini iletti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)