Öğrencilere Tasavvuf Müzik Dinletisi
Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesinden Sıradışı Bir Etkinlik Daha...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kütüphane Yaz Programı (KÜYAP) Çerçevesinde Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Bor ilçesindeki camilerde Kur’an-ı Kerim Kursuna katılan öğrencilere Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve tasavvuf müziği dinletisi düzenledi. Enes Efendi Camii ve Fatih Camii Yaz Kuran Kursu öğrencilerine Kütüphane Müdürü Murat Başkan tarafından Kütüphane kullanımı ve kitap okuma alışkanlığı üzerine sunum yapıldı. Daha sonra 2018 yılında TRT de düzenlenen Kur’an- Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye ikincisi Niğdeli Ömer Faruk Sayın tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti verildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Ahmet Kuddusi Vakfı Tasavvuf Grubu "Grup Kuddusi Gülleri" tarafından ilahi ve kaside dinletisi verildi. Güdümde Salim Görgün, defte Emre Gümüş’ün yer aldığı Kenan Tekinarslan ve Harun Baştürk’ün güzel yorumları ile Yaz Kur’an Kursu kursiyerlerine eşsiz bir müzik dinletisi sunuldu.
Kütüphane müdürü Murat Başkan; “Halk Kütüphanelerinin; ırk, din, dil, cins ve siyasal görüş farkı gözetmeksizin herkesin kütüphanelerden yararlanması gerektiği, Bu gibi etkinliklerlekütüphane üyeliğinde sayısal olarakyükselişyönünde bir ivme yakaladıklarını ve toplumun her kesimi tarafından kütüphane kullanımının arttığını belirtti. Ayrıca etkinliklerle özellikle okul çağı çocuklarımızın kendilerine yepyeni ufuklar açacak olan kitaplarla tanışması sağlanarak ömür boyu sürecek okuma kültürünün kazandırılmasını hedeflediklerini “insan yedisinde neyse yetmişinde odur” sözünden hareketle etkinliklerin geleceğimiz olan çocukların kitapla olan serüveninin erken yaşlarda başlamasını sağladığını ifade etti. Kitap Sevgisiyle Büyüyen, Büyütülen bir Gelecek Nesilhedeflediklerini bunun için daha farklı etkinliklerle büyük bir şevkle çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.
Kütüphane Müdürü Murat Başkan Ayrıca Günümüz kütüphanelerinin sadece kitaplardan ibaret olmadığını, kütüphanelerimize gelen çocuklarımızın yeteneklerinin geliştirilmesine ve yeni yetenekler kazanmasına, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığına destek olabilecek aynı zamanda eğlenerek öğrenmesine katkıda bulunabilecek zeka oyunları ile;bakanlığımızın telif anlaşması yaparak Halk Kütüphanelere gönderdiği her yaş grubuna hitap eden 70’ı aşkın sinema filmlerini her hafta Perşembe günü sinema odamızda üyelerimize ücretsiz olarak izlemesini sağlayarakkütüphanemizin bir cazibe merkeziolması yönünde ilerlediklerini söyledi.