Okuma Yazma Kursuna Çocuklarıyla Gidiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Niğde merkezde açılan kursa kadınlardan kimi çocuğuyla katılarak okuma yazma öğreniyor.

EĞİTİM 26.03.2018, 10:51 26.03.2018, 10:51
Okuma Yazma Kursuna Çocuklarıyla Gidiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Niğde merkezde açılan kursa kadınlardan kimi çocuğuyla katılarak okuma yazma öğreniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin başlattığı "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında açılan ve okuma yazma öğrenmek isteyen her yaştan vatandaşın katıldığı kurslarda eğitimler devam ediyor. İlerleyen yaşına rağmen eline kalemini defterini alıp, heyecanla okulun yolunu tutan kadınlar, azimleriyle de "okumanın yaşı yok" dedirtiyor.

Okumayı bilmemenin zorluğunu hayatı boyunca yaşadığını anlatan Fatma Savaş, " Okuma bilmemenin zorluğu anlatılamaz, yaşamak gerekir. Gittiğin yerlerde hiçbir şeyi bilmiyorsun. Ne otobüse binebiliyorsun ne de hastanede kendi işini yapabiliyorsun. Sürekli başkalarına muhtaçsın” dedi.

Çocuklarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Okuryazarlık Seferberliği" hakkında bilgi verdiğini ve okula gitmesini istediği için kursa yazıldığını dile getiren Savaş, "Allah razı olsun vesile olanlardan. Ayağımızın dibinde kurs açıldı biz de mahalleli olarak kursa katılıyoruz. Bundan güzel bir nimet olur mu? Çocuğumla birlikte okula geliyorum." diye konuştu

Ayşe Yalçınkaya okuma yazma bilmediği için çocuklarına ödevlerinde yardımcı olamadığını ve bunun kendisini çok etkilediğini kaydetti.

Böyle bir kursun açıldığını televizyonda duyar duymaz okula giderek kaydını yaptırdığını anlatan Yalçınkaya, "Okula gitmediğim için ilerleyen yaşımda hem ben hem de babam pişmanlık yaşadık. Çocuklarım okula gitmeye başlayınca bu eksikliği çok daha fazla yaşamaya başladım. Onlara ödevlerinde yardımcı olamıyorum, eğitimleriyle ilgilenemiyorum çünkü bilmiyorum." dedi.

Yalçınkaya, küçük çocuğu ile okula geldiğini ve dersleri de birlikte yaptıklarını vurguladı.

Yalçınkaya, Cumhurbaşkanımızın ve hanımı Emine Erdoğan'ın talimatını duyunca okumanın yaşı olmaz dedim ben de kursa katıldım. Allah'a çok şükür çok mutluyum. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan sayesinde buraya okumaya geldik." şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)