Okuma- Yazma Öğrenen Kadınlar Cübbe Giyip, Kep Attı

Niğde’de kursa gidip okuma ve yazma öğrenen 10 kadın, düzenlenen törenle kep atma mutluluğu yaşadı.

EĞİTİM 14.05.2018, 10:39 14.05.2018, 10:40
Okuma- Yazma Öğrenen Kadınlar Cübbe Giyip, Kep Attı

Niğde’de kursa gidip okuma ve yazma öğrenen 10 kadın, düzenlenen törenle kep atma mutluluğu yaşadı.

Kentte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan okur- yazarlık kursunu başarıyla tamamlayan 10 kadın için tören düzenlendi. Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’ndaki törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, okul müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. 

Sunuculuğunu okuma- yazma öğrenen kadınların yaptığı törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek,  “Burada onların mutluluğuna ortak olmak üzere bir araya geldik. İnşallah kazanmış oldukları becerilerini bundan sonra da devam ettirerek daha da geliştirecekler" dedi.

İl Genelinde Toplam 231 Kurs açıldığının altını çizen Vali Yılmaz Şimşek, bu kurslara toplam 2 bin 882 kursiyer katıldı. Bunların 201‘i Erkek 2681‘i Kadın kursiyerdir. Bu kurslardan 65 kursumuz tamamlanmış olup 1000 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. Tüm kursiyerlerimizi canı gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Kursiyerlerin şiirler okuduğu tören sonunda Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendin sertifikalarını alan kursiyerler sevinçlerini havaya kep atarak gösterdiler.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)