TORO, kahraman çevreci çocuklarla buluştu

Niğde’de 'Medeniyetler Şehrinin Doğal Harikaları' adlı proje kapsamında halk arasında ötmeyen kurbağa olarak bilinen Toros kurbağasının bilinirliliği artırmak için Niğde'nin tanıtım yüzü olan TORO isimli kurbağa maskotu çevreci çocuklarla buluştu.

EĞİTİM 25.03.2019, 17:43 25.03.2019, 17:46
TORO, kahraman çevreci çocuklarla buluştu

Niğde’de 'Medeniyetler Şehrinin Doğal Harikaları' adlı proje  kapsamında halk arasında ötmeyen kurbağa olarak bilinen Toros kurbağasının bilinirliliği artırmak için Niğde'nin tanıtım yüzü olan TORO isimli kurbağa maskotu çevreci çocuklarla buluştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, projenin hedefinin Niğde'deki  doğal sit alanları ile ilgili farkındalık oluşturmak ve devamında da çocuklara ulaştırmak olduğunu söyledi. 

Proje kapsamında bastırılan hikaye kitabının öğrencilere dağıtıldığını belirten Gençtürk: “Niğde’nin  Doğal Sit Alanlarının ve Tabiat Varlıklarının Tanıtıldığı bilgilendirici, eğitici ve öğretici "Tabiatı, Bitkileri ve Hayvanları koruyan Üçlü "ÇŞB" Niğde'de" isimli hikâye kitabı 3 bin 500 adet bastırıldı. Bu hikaye kitapları ise öğrencilere dağıtıldı.  Öte yandan  İl Müdürlüğümüz bünyesinde 2017 yılında çocuklara çevre bilinci aşılamak için kurulan “Çevre Eğitim Merkezi’nde” maskotumuz TORO Kahraman Çevreci çocuklara buluştu, verdiği eğitimle Tabiat sevgisi ve doğayı koruma bilincini eğlenceli bir şekilde aşıladı.” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)