Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi Düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtması ve Türk kültürüyle kaynaşması amacıyla "Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi" düzenlendi.

EĞİTİM 07.05.2018, 17:35 07.05.2018, 17:35
Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi Düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtması ve Türk kültürüyle kaynaşması amacıyla "Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi" düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Pakistan uyruklu öğrencimiz Abdul Qayyum yaptı.

Açılış konuşmasının ardından kürsü alan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hülya Üründü, “Farklı ülkelerden öğrencilerimizi bir araya getirdiğimiz etkinliğimizin, mevcut karşılıklı dayanışma zeminini sağlamlaştırıp, geliştireceğini düşünüyorum” dedi.

Programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise, üniversitelerin dünyadaki gelişmelerin tartışıldığı, konuşulduğu ve değerlendirildiği mekanlar olduğunu ifade ederek, farklı kültürlerden ve ülkelerden gerek öğrenci, gerek bilim insanlarının bir araya gelmesiyle üniversitelerin farklı bir anlam kazandığını belirtti.

Yurt dışında bu tür faaliyetlerin oldukça yaygın olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar şunları kaydetti: “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin şu anki mevcut uluslararası öğrenci sayısına ve coğrafi dağılımına baktığımızda oldukça önemli bir yerde olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu çeşitliliği arttırmak için gayretlerimiz artarak devam edecektir. Bizim misafirimizsiniz. Okulumuzda Türklerle arkadaşlık yapıyorsunuz. Onların kültürlerini, eğlencelerini, şarkılarını biliyorsunuz. Katıldığınız etkinliklerde bunları yaşadınız ama onlar sizi tanımıyor, ya da az tanıyor. Bugün burada her bir ülkeden gerek şarkılarla, gerek danslarla Üniversitemizin daha geniş bir kesimi sizleri daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş olacaktır."

Konuşmaların ardından programda, Afganistan, Azerbaycan, Şam Ülkeleri, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Pakistan, Türkmenistan, Afrika Ülkeleri gibi 42 ülkeden gelen öğrencilerin, slayt eşliğinde ülkelerini tanıtımı, yöresel kıyafetlerini giyerek şarkılar söylemesi ve dans gösterileri yer aldı.

Türkiye ekibinin sahne almasıyla son bulan etkinliğe gelenler, stantlarda sergilenen yöresel kıyafet ve eşyalara yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)