Üniversitede Niğde-Bor-Obruk Depremi" Paneli Düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde "20 Eylül 2020 Niğde-Bor-Obruk Depremi" paneli düzenlendi.

EĞİTİM 30.10.2020, 16:47 30.10.2020, 16:48
Üniversitede Niğde-Bor-Obruk Depremi

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde "20 Eylül 2020 Niğde-Bor-Obruk Depremi" paneli düzenlendi.

Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde online düzenlenen ve moderatörlüğünü Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz'ün yaptığı panele, MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yer Bilimleri Araştırmaları Koordinatörlüğü Aktif Tektonik ve Uygulamalı Jeoloji Birimi teknik personelinden Dr. Akın Kürçer ve MTA Genel Müdürlüğü Jeoloji Yüksek Mühendisi Gökhan Atıcı katıldı.

Dr. Akın Kürçer, 20 Eylül'de Obruk köyünde meydana gelen depremin ardından 2 günde 94 artçı sarsıntı olduğunu söyledi. Depremden sonra bölgedeki volkanik Hasan Dağı ve çevresinde araştırmada bulunduklarını belirten Kürçer, Hasan Dağı'ndaki volkanizmanın depremi tetiklediğine dair bir bulguya rastlamadıklarını belirtti.

Kürçer ve Atıcı Türkiye ve dünyadaki volkanik oluşumlarla ilgili sunum da yaptı. Öte yandan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından hazırlanacak bir projeyle bölgedeki aktif fay hatlarına yönelik araştırma yapılacak.

Panele, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şener, AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel ve davetliler katıldı.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)