Vali Şimşek İlköğretim haftası etkinliklerine katıldı

Süleyman Fethi İlkokulu'nda düzenlenen İlköğretim Haftası açılış programına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

EĞİTİM 14.09.2021, 14:35
Vali Şimşek İlköğretim haftası etkinliklerine katıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda 2021 - 2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Yılmaz Şimşek, konuşmasında öğretmen ve öğrencilere başarılarla dolu bir yıl temennisinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Niğde genelinde yaklaşık 72 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirten Vali Şimşek, konuşmasının devamında “İlk ders zilinin çalması ile birlikte evlatlarımız, yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının tüm paydaşları, yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını ve sevincini yaşadı. Ben de bu heyecanı tüm kalbimle paylaşıyor; bu sevincin bütün eğitim-öğretim yılı boyunca sürmesini diliyorum.

"Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder” Sözlerinden de açıkça anlaşılmaktadır ki, Eğitim aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün de temelini teşkil etmektedir.

Şüphesiz ki, Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız.

Milletimizin varlığının, değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini, aklımızdan çıkarmamalıyız. O sebeple ülke olarak, en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarıdır.

Bu bağlamda memnuniyetle görüyoruz ki ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilimizde de 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında, çok ciddi fiziki ve beşeri eğitim yatırımlarına imza atmaktayız. Özellikle son yıllarda sizlerin de bildiği üzere ilimizde ciddi anlamda eğitim yatırımları yapılmıştır. Bu yatırımlar sayesinde bugün ilimizde tüm okullarımızda ikili eğitimden normal eğitime geçilmiştir.İnşallah; bu yatırımlar artarak devam edecek, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaktır.

Sevgili öğrenciler!

Yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, geleceğisiniz. Ülkemizin önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu sebeple bugünden bu hedeflere kilitlenmeli, düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz.

Kıymetli Öğretmenlerimiz; İstikbal ufkunda beklenen, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatın. Onları itina ile yetiştirin ve en önemlisi iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olmalarını sağlayın. Mesleğe başladığınız ilk günkü aşkı, şevki ve heyecanı son gününüze kadar yaşayın. Sizlere emanet edilen evlatlarımızı, en güzel şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olun. Velilerimizle işbirliği içinde her çocuğumuzun özel olduğuna inanarak ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda geleceğe hazırlamanız sizlerden en büyük beklentimizdir. Değerli velilerimiz; Çocuklarınızın eğitim hayatı boyunca öğretmenlerimizi elinizden geldiğince destekleyin. Okul idareleri ve öğretmenlerimiz ile yakın bir işbirliği içinde olmaya gayret gösterin. İnanıyorum ki bu birliktelik ruhuyla ve yaratılan sinerji ile eğitim kalitemiz daha da artacaktır. Sizlerin manevi desteği öğretmenlerimizi daha güçlü kılacaktır” dedi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okundu.

Yine öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediyesi tarafından temin edilen sağlık çantasını öğrencilere dağıttı.

Programın ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden, onlara nasihatlerde bulunan Şimşek, daha sonra öğretmenlerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi. (Niğde Valiliği)

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)