Velilerin Okul Telaşı Başladı

Niğde’de okulların açılmasına sayılı günler kala velileri okul telaşı sardı. Mağazaları ve kırtasiyeleri gezmeye başlayan veliler, bütçelerine göre en uygun okul kıyafetleri ve malzemelerini alarak, çocuklarını okula hazırlıyorlar.

EĞİTİM 27.08.2019, 17:39 27.08.2019, 17:42
Velilerin Okul Telaşı Başladı

Niğde’de okulların açılmasına sayılı günler kala velileri okul telaşı sardı. Mağazaları ve kırtasiyeleri gezmeye başlayan veliler, bütçelerine göre en uygun okul kıyafetleri ve malzemelerini alarak, çocuklarını okula hazırlıyorlar.

Niğde’de 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. İlk ara tatil ise 18-22 Kasım tarihlerine denk gelecek. 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında verilecek. 13 Nisan 2020’de başlayacak ikinci dönem, 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

Okulların açılmasına sayılı günler kalırken, Niğde’de velileri okul telaşı sardı.  Mağazaları ve kırtasiyeleri gezmeye başlayan veliler, bütçelerine göre en uygun okul kıyafetleri ve malzemelerini alarak, çocuklarını okula hazırlıyorlar. Önlükten yakalığa, ayakkabıdan çoraba kıyafet, defterden silgiye, çantadan kaleme kırtasiye malzemesi, ister okula başlayan ister bir üst sınıfa geçen tüm öğrencilerin ihtiyacı. Okul ihtiyaçları her ailenin alım gücüne göre değişiklik arz ediyor.

Okul alışverişi yapan öğrenci velileri, artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtti. Bu sene fiyatların bariz görülür şekilde arttığını belirten Veliler,  “Okullar 9 Eylül’de açılıyor ama biz şimdiden alışverişe başladık. Okullara ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Sürekli kıyafetleri değiştiği için her sene farklı kıyafet almak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Okul alışverişleri başlarken, kırtasiyecilerde yoğunluktan memnun oldu.  Oku Kitap Kırtasiye işletme sahibi Kırtasiyeci Burcu Çopur okulların açılmasına sayılı günler kala piyasada hareketliliğin başladığını söyledi. Çopur,  “Kırtasiye üretim ham maddesi döviz bazlı olduğundan fiyatlarda biraz artış oldu. Günümüzde en fazla okul öncesi öğrencileri için satışlar ağırlıkta. Okul öncesi çocuğu için kırtasiye alışverişi yapan bir velinin cebinden 100 ile 200 lira arasında bir para çıkıyor” dedi.

OKUL KIYAFETİ SATIŞLARI DA BAŞLADI

Niğde’de Okul alışverişine çıkan veliler okul kıyafetleri satan mağazalarda da yoğunluk oluşturdu. Okula ilk defa başlayacak olan veya formalarını yenileyecek olan öğrenciler için veliler, soluğu okul kıyafetleri satan mağazalarda aldı. Özellikle okulların anlaşmalı olduğu, okul formaları satan mağaza sahipleri bu sene fiyatların çok yüksek olmadığını dile getirdi. Veliler fiyatların yüksek olmasından şikayetçi olsa da okul kıyafeti satan mağazalar fiyatların geçtiğimiz seneye göre fazla değişmediğini söylüyor.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)