Benzin ve Motorine İndirim Geliyor

Uluslararası piyasalardaki gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt fiyatlarında kendini gösteriyor. Dün gece motorine gelen 15 kuruşluk zammın ardından bugün yeni bir indirim ihtimali daha ortaya çıktı. Sektör temsilcileri bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 9, benzinin litre fiyatında ise 13 kuruş indirim yapılmasını bekliyor.

EKONOMİ 09.04.2020, 16:35 09.04.2020, 16:36
Benzin ve Motorine İndirim Geliyor

 Son olarak dün motorinin litre fiyatına 15 kuruş zam gelmesinin ardından akaryakıt fiyatlarında bir kez daha indirim gündeme geldi.

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre akaryakıt ürünlerinden motorinde 9 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 13 kuruş indirim bekleniyor.

Yeni indirimlerin bu gece yarısı pompa fiyatlarında yansıması bekleniyor.
İNDİRİM SONRASI YENİ FİYATLAR
İndirimlerin pompa fiyatlarına yansıması ile birlikte İstanbul'da ortalama 5 lira 21 kuruştan satılan benzinin litresi 5 lira 8 kuruşa gerileyecekken, 5 lira 43 kuruş olan motorinin litre fiyatı ise 5 lira 34 kuruşa inecek.

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI
Öte yandan petrol fiyatlarındaki sert düşüşler sonrasında sürpriz bir gelişmede yaşandı. Suudi Arabistan, OPEC ve Rusya önderliğindeki bazı OPEC dışı petrol üreticisi ülkeler arasında "adil bir anlaşma" sağlanması için acil toplantı çağrısında bulundu. Uzmanlar bu çağrı sonrası Suudi Arabistan'ın petrol savaşını kaybettiğini dile getirmeye başladı.

Rusya'nın ise Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı üretici ülkeler arasındaki anlaşma çerçevesinde petrol üretimini 1,6 milyon varil azaltmayı kabul edeceği belirtildi.

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)